Jucătorii din campionatul Italiei obligaţi să-şi strângă mâna la finalul meciurilor

Consiliul Ligii Cluburilor Profesioniste (Lega Calcio) a anunţat că începând din ianuarie fotbaliştii din campionatul Italiei vor fi obligaţi să-şi strângă mâna la finalul meciurilor.

1 afișare
Imaginea articolului Jucătorii din campionatul Italiei obligaţi să-şi strângă mâna la finalul meciurilor

Jucătorii din campionatul Italiei obligaţi să-şi strângă mâna la finalul meciurilor

"Începând din 13 ianuarie, jucătorii se vor alinia la finalul meciurilor la linia de mijloc şi se vor saluta strângându-şi mâna", a declarat agenţiei Ansa preşedintele Lega Calcio, Antonio Matarrese, care a precizat că acest ceremonial de "fair-play" şi de sportivitate a fost adoptat în unanimitate.

Această decizie, care vizează echipe din Serie A şi B, este urmare a unei iniţiative a clubului Fiorentina: la 2 decebrie, după înfrâmgerea cu Internazionale Milano, scor 2-0, toţi jucătorii echipei toscane i-au salutat şi aplaudat pe adversarii lor chiar înainte de intrarea în tuneul de la vestiare.

Conducătorii clubului, antrenorii, dar şi Guvernul şi instituţiile sportive, îngrijorate şi conştiente de importanţa exemplului care trebuie dat la cel mai înalt nivel, şi-au exprimat satisfacţia faţă de iniţiativa grupării toscane, numită "repriza a treia".

"Visul meu este ca într-o zi chiar şi suporterii echipelor diferite să-şi strângă mâna", a spus Matarrese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici