Jucătorii echipei Liverpool, în genunchi după moartea lui George Floyd: „Viaţa negrilor contează"

  • Jucătorii echipei Liverpool au îngenuncheat în centrul terenului, pentru a susţine campania antirasism
  • Marcus Rashford, atacantul echipei Manchester United, a postat un mesaj emoţionant pe site-urile de socializare: „Viaţa negrilor contează"
  • Afro-americanul George Floyd a fost omorât de un poliţist în oraşul Minneapolis
282 afișări
Imaginea articolului Jucătorii echipei Liverpool, în genunchi după moartea lui George Floyd: „Viaţa negrilor contează"

Jucătorii echipei Liverpool, în genunchi după moartea lui George Floyd

Anfield a găzduit un moment plin de emoţie. Jucătorii echipei Liverpool au format un cerc în mijlocul stadionului şi s-au aşezat în genunchi. Cei 29 de fotbalişti antrenaţi de Jurgen Klopp susţin campania antirasism, după ce afro-americanul George Floyd a fost ucis prin sufocare de un poliţist din Minneapolis. 

Sportivii din toată lumea s-au unit şi cer dreptate şi egalitate. 

Unitatea este puterea. Viaţa negrilor contează" este mesajul postat atât de clubul Liverpool, cât şi de fotbalişti alături de imaginea cu jucătorii îngenunchiaţi. 

Şi jucătorul echipei Manchester United, Marcus Rashford, a scris un mesaj pe site-urile de socializare în care spune că „societatea este mai divizată ca niciodată". „Oamenii suferă şi au nevoie de răspunsuri. Viaţa negrilor contează. Cultura negrilor contează. Comunităţile de negri contează. Noi contăm", se arată în textul scris de atacantul de 22 de ani. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici