Jucătorul de tenis slovac Andrej Martin suspendat pentru 14 luni după ce a picat testul antidoping

Jucătorul slovac de tenis Andrej Martin a fost suspendat pentru 14 luni pentru că a picat un test antidoping, a anunţat joi Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

136 afișări
Imaginea articolului Jucătorul de tenis slovac Andrej Martin suspendat pentru 14 luni după ce a picat testul antidoping

Wikipedia Commons

Martin, în vârstă de 33 de ani, care a ajuns în 2020 la cea mai bună clasare a carierei pe locul 93 în clasamentul ATP de simplu, a fost depistat pozitiv la un agent anabolic la Bratislava Open în iunie.

Interdicţia lui Martin a fost redusă de la perioada stipulată de patru ani, după ce acesta a convins un tribunal independent că infracţiunea nu a fost intenţionată.

"Jucătorul a afirmat că a jucat într-un turneu de floorball... şi că prezenţa substanţei a fost cauzată de faptul că a băut din greşeală din sticla de apă a unui coechipier, identică ca aspect cu a sa", a precizat ITIA într-un comunicat.

"Coechipierul lui Martin din echipa de floorball a recunoscut că a adăugat picături de ostarină în sticla sa de apă. Tribunalul Independent a considerat declaraţia lui Martin ca fiind plauzibilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici