Justin Ştefan: Foştii fotbalişti vor fi ajutaţi financiar dintr-un fond lunar de 8.333 de euro

Adunarea Generală extraordinară a LPF a decis, marţi, crearea unui fond lunar de 8.333 de euro pentru ajutorarea foştilor fotbalişti aflaţi într-o situaţie financiară precară, suma fiind obţinută în urma reducerilor salariilor preşedintelui Gino Iorgulescu şi secretarului general Justin Ştefan.

116 afișări
Imaginea articolului Justin Ştefan: Foştii fotbalişti vor fi ajutaţi financiar dintr-un fond lunar de 8.333 de euro

Justin Ştefan: Foştii fotbalişti vor fi ajutaţi financiar dintr-un fond lunar de 8.333 de euro (Imagine: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

"Primul punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat avizarea contractului de muncă încheiată între domnul Iorgulescu şi Liga Profesionistă de Fotbal. S-a hotărât o diminuare a valorii salariului preşedintelui LPF cu jumătate, ceea ce înseamnă că, împreună cu diminuarea salariului secretarului general, s-a făcut o economie de 145.000 de euro. Din această sumă de 145.000 de euro, suma de 100.000 de euro se va repartiza către acel fond de ajutor social al foştilor fotbalişti. Această avizare a fost aprobată fără a exista niciun vot împotrivă", a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, după şedinţa de marţi.

Justin Ştefan a afirmat că pe site-ul LPF vor fi publicate criteriile prin care foştii fotbalişti vor fi ajutaţi financiar. "La punctul trei s-a aprobat valoarea fondului de ajutor social pentru foştii fotbalişti şi un regulament de funcţionare a comisiei care aprobă aceste ajutoare şi nişte criterii de eligibilitate pentru persoanele care aplică la acest fond. Suma de 100.000 de euro va fi distribuită lunar în tranşe de 8.333 de euro, urmând ca aceste ajutoare să fie aprobate în baza unor criterii bine puse la punct şi care se află în acel regulament, care şi el a fost aprobat de către Adunarea Generală. Din raţiuni de transparenţă, acest regulament va fi postat în cel mai scurt timp pe site-ul LPF", a completat Ştefan.

Oficialul LPF a menţionat că din diferenţa de 45.000 de euro rămasă din reducerile salariale va fi realizat un nou site al LPF şi vor fi accesate fonduri europene pentru formarea profesională a antrenorilor din sectorul juvenil. "Salariul domnului Iorgulescu a fost redus cu 50 la sută, deci el va avea un salariu de 7.500 de euro. Pentru ceilalţi 45.000 din economie se vor identifica diferite modalităţi. O parte vor fi atribuiţi pentru rebranduirea LPF şi a site-ului, de care nu suntem mulţumiţi, iar o altă parte pentru încercarea de atragere a fondurilor europene, împreună cu un partener, care să fie folosite pentru formarea profesională a antrenorilor de la copii şi juniori", a explicat Ştefan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici