Kevin Magnussen se întoarce în Formula 1, înlocuidu-l pe Mazepin la echipa Haas

Kevin Magnussen a semnat un contract pe mai mulţi ani cu echipa de Formula 1 Haas, făcându-şi astfel revenirea în circuit în 2022, după ce echipa americană a decis să se despartă de pilotul rus Nikita Mazepin, înainte de startul sezonului.

212 afișări
Imaginea articolului Kevin Magnussen se întoarce în Formula 1, înlocuidu-l pe Mazepin la echipa Haas

Kevin Magnussen se întoarce în Formula 1, înlocuidu-l pe Mazepin la echipa Haas

După ce a pilotat în F1 pentru McLaren (2014-15) şi Renault (2016), Magnussen a concurat pentru Haas din 2017 până la plecarea sa de la sfârşitul sezonului 2020.

Pilotul danez s-a mutat apoi în Statele Unite, participând la cursele de maşini sport şi IndyCar, şi ar fi urmat să se alăture echipei Peugeot din Campionatul Mondial de Anduranţă, în 2022.

Magnussen, în vârstă de 29 de ani, revine neaşteptat în Formula 1 pentru a fi partenerul lui Mick Schumacher în acest sezon, în urma deciziei Haas - anunţată sâmbăta trecută - de a rezilia contractul lui Mazepin cu efect imediat.

Directorul echipei, Guenther Steiner, a declarat, citat de formula1.com: „Sunt încântat să îi urez bun venit lui Kevin Magnussen înapoi la Haas F1 Team. Atunci când am căutat un pilot care să aducă valoare echipei, fără a mai menţiona o bogată experienţă în Formula 1, Kevin a fost o decizie simplă pentru noi.

Disponibilitatea imediată a lui Kevin înseamnă că putem apela la el ca resursă pentru testele de pre-sezon, alături de Mick Schumacher şi Pietro Fittipaldi.

Kevin a fost o componentă cheie în succesele noastre anterioare, atunci când împreună am obţinut cele mai bune rezultate în Formula 1 în 2018. Anul trecut a continuat să demonstreze că este un pilot de curse de elită, adăugând victorii şi podiumuri la CV-ul său.

Fiind o prezenţă veterană atât în garaj, cât şi în sala de inginerie, el ne va oferi un punct de referinţă solid pentru dezvoltarea continuă a VF-22. Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare să-i urăm bun venit lui Kevin săptămâna aceasta în Bahrain."

La rândul său, Magnussen s-a arătat încântat de oportunitate: „Evident, am fost foarte surprins, dar la fel de încântat să primesc apelul de la Haas F1 Team. Mă uitam într-o altă direcţie în ceea ce priveşte angajamentele mele pentru 2022, dar oportunitatea de a reveni să concurez în Formula 1, şi cu o echipă pe care o cunosc extrem de bine, a fost pur şi simplu prea atrăgătoare. Chiar trebuie să le mulţumesc atât celor de la Peugeot, cât şi celor de la Chip Ganassi Racing pentru că m-au eliberat cu promptitudine - ambele sunt organizaţii grozave.

Bineînţeles, vreau să le mulţumesc şi lui Gene Haas şi Guenther Steiner pentru şansa de a-mi relua cariera în Formula 1 - ştiu cât de competitivi sunt amândoi şi cât de dornici sunt să se întoarcă să concureze săptămână de săptămână. Ne-am bucurat de o relaţie solidă, iar asocierea noastră pozitivă a rămas chiar şi atunci când am plecat la sfârşitul anului 2020.

Am fost informat cât mai mult posibil despre dezvoltarea VF-22 şi despre potenţialul din pachet. Mai este mult de lucru, dar sunt încântat să fac parte din proiect. Abia aştept să mă întorc la volanul unei maşini de Formula 1 în Bahrain."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici