Lance Armstrong ar fi încurajat dopajul în cadrul echipei US Postal, conform unui fost coleg al său

Septuplul câştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong, s-ar fi dopat şi i-ar fi încurajat pe colegii săi de la echipa United States Postal Service să procedeze la fel, a declarat pentru justiţia americană un fost coechipier al rutierului, informează cotidianul New York Times.

80 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong ar fi încurajat dopajul în cadrul echipei US Postal, conform unui fost coleg al său

Lance Armstrong (Foto) ar fi încurajat dopajul în cadrul echipei US Postal, conform unui fost coleg al său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit jurnalului, procurorii federali şi-au intensificat ancheta privind acest caz, luna trecută, după Turul Franţei, când au fost interogaţi mai mulţi foşti colegi ai lui Amstrong.

"Justiţia americană a interogat mai mulţi foşti coechipieri ai rutierului, dintre care unii au explicat într-un mod detaliat că Armstrong şi foştii săi colegi de la US Postal s-au dopat sistematic, potrivit unui ciclist care a fost interogat şi altor două persoane", toţi aflaţi sub protecţia anonimatului, a notat New York Times.

Un fost coleg al lui Lance Armstrong a declarat pentru cotidianul din New York că a explicat justiţiei modul în care se dopa şi "înşelătoria la scară mare" la care a participat în cadrul echipei US Postal. "Lance Armstrong era la curent şi a încurajat această practică", a precizat rutierul.

La sfârşitul lunii iulie, rutierul american Floyd Landis a declarat pentru postul ABC că a văzut cum Lance Armstrong s-a dopat de mai multe ori, inclusiv cu transfuzii sanguine.

Armstrong, în vârstă de 38 de ani, a dezminţit în repetate rânduri aceste acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici