Liga Profesionistă de Fotbal a iniţiat campania "Nu lăsaţi cluburile de fotbal să moară". Ce spune secretarul general al Ligii

  • Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a iniţiat campania "Nu lăsaţi cluburile de fotbal să moară"
  • Oficialul LPF susţine relaxarea ermenelor în ceea ce priveşte procesul de obţinere a licenţei pentru sezonul 2020-2021
  • Competiţiile sportive au fost suspendate, pe o perioadă nedeterminată, din cauza epidemiei de coronavirus
96 afișări
Imaginea articolului Liga Profesionistă de Fotbal a iniţiat campania "Nu lăsaţi cluburile de fotbal să moară". Ce spune secretarul general al Ligii

Sursa: Facebook

Epidemia de coronavirus poate avea efecte fatale asupra existenţei unor cluburi de fotbal, iar Liga Profesionistă de Fotbal sare în ajutorul patronilor echipelor. În speranţa de a opri dispariţia unor formaţii din Liga 1, Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a scris un anunţ pe blogul lui personal, justinstefan.ro.

Articolul postat de oficialul LPF se intitulează "Nu lăsaţi cluburile de fotbal să moară" şi susţine relaxarea termenelor în ceea ce priveşte procesul de obţinere a licenţei pentru sezonul 2020-2021.

"Sunt de părere că refuzarea licenţei pentru sezonul următor nu trebuie să determine consecinţa retrogradării cluburilor cărora li s-a refuzat licenţa în Liga a II-a. Având în vedere situaţia generată de epidemia de coronavirus, consider că evaluarea cluburilor în cadrul licenţierii trebuie să continue, cu termene mai relaxate, dar orice măsură dispusă în acest proces nu trebuie să atragă după sine măsuri administrative care să determine dispariţia unor cluburi din primul eşalon fotbalistic, mai ales dacă aceste cluburi îşi vor câştiga pe terenul de joc dreptul de a rămâne în Liga I şi în sezonul viitor.

M-am angajat public zilele trecute să caut, împreună cu colegii de la LPF, precum şi cu partenerii de la AFAN, soluţii pentru ca într-un termen rezonabil să nu mai avem jucători şi antrenori cu restanţe financiare. Totodată, mă angajez public să determin instituirea unui sistem de control financiar la nivelul tuturor cluburilor din Liga I, cât mai curând posibil, pentru ca problemele economice cu care se confruntă astăzi fotbalul din Liga I să rămână istorie şi, eventual, studiu de caz pentru viitorii manageri sportivi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici