Lucescu: Nu a vorbit nimeni cu mine de preluarea Ucrainei

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat sâmbătă că încă nu a fost contactat pentru a prelua funcţia de selecţioner al Ucrainei, plus că propunerea făcută de președintele Grigori Surkis trebuie mai întâi validată în Biroul Federal.

11 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Nu a vorbit nimeni cu mine de preluarea Ucrainei

Lucescu: Nu a vorbit nimeni cu mine de preluarea Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto)

"E dificil să comentez această propunere, cu mine n-a vorbit nimeni personal. Dacă astfel de decizii sunt luate de alţii fără ca eu să fiu întrebat, îmi e greu să vorbesc. E greu să comentez dorinţa unei persoane, chiar dacă aceasta e preşedintele Federației Ucrainene. Oricum, nu depinde numai de el. Poate doar să mă nominalizeze în Biroul Federal, dar mai şi trebuie aprobată această variantă. Deci, vedeţi, e pe undeva fără sens să vorbesc despre acest subiect", a spus Lucescu, informează site-ul oficial al clubului Şahtior.

Întrebat ce ar însemna pentru familia Lucescu ca el să antreneze Ucraina, iar fiul său Răzvan naţionala României, tehnicianul echipei Şahtior a afirmat: "Şi până acum au fost legături cu fiul meu pe terenul de fotbal, lucruri unice. Am fost adversari ca antrenori în cupele europene, plus că nu de multe ori se întâmplă ca tatăl să antreneze echipa națională, apoi aceasta să fie pregătită de fiul său. Ce ar însemna ca eu și fiul meu să antrenăm în același timp două naționale diferite? Când voi primi propunerea, voi răspunde", a declarat Lucescu.

"Mi s-a oferit postul de selecţioner al României când Şahtior juca la Marseille, probabil că vă amintiți. Am discutat cu conducerea Federaţiei, dar am refuzat, deoarece trebuie să termin treaba începută la Șahtior. Apoi, i s-a făcut ofertă fiului meu, a acceptat-o, iar acum e antrenorul României. Am fost abordat și de reprezentanţii Federaţiei Turce de Fotbal, dar le-am răspuns același lucru: sunt sub contract cu Șahtior. Sunt în fotbalul ucrainean de cinci ani și jumătate, toate ideile și munca mea le dau fotbalului ucrainean".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici