Luis Rubiales a demisionat de la şefia Federaţiei Spaniole de Fotbal după controverselele privind sărutul de la Cupa Mondială

Şeful federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales, a demisionat duminică, după trei săptămâni de scandal din cauza acuzaţiilor potrivit cărora ar fi sărutat-o forţat pe o jucătoare din echipa naţională feminină în timp ce aceasta sărbătorea victoria de la Cupa Mondială de luna trecută.

146 afișări
Imaginea articolului Luis Rubiales a demisionat de la şefia Federaţiei Spaniole de Fotbal după controverselele privind sărutul de la Cupa Mondială

Luis Rubiales a demisionat de la şefia Federaţiei Spaniole de Fotbal după controverselele privind sărutul de la Cupa Mondială

Rubiales şi-a anunţat demisia printr-o declaraţie în care a spus că poziţia sa a devenit nesustenabilă, iar Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a confirmat ulterior că a trimis o scrisoare de demisie preşedintelui interimar Pedro Rocha.
 
Sărutul pe care l-a oferit jucătoarei Jenni Hermoso după victoria de la Cupa Mondială de la Sydney, pe 20 august, a provocat indignare în rândul jucătoarelor, oficialilor guvernamentali şi al multor persoane din societatea spaniolă şi a ridicat întrebări cu privire la sexismul în sport.
 
Decizia sa de a pleca a venit după noi lovituri aduse poziţiei sale în ultimele zile.
 
Vineri, un procuror spaniol a depus o plângere la Înalta Curte împotriva lui Rubiales pentru agresiune sexuală şi constrângere.
 
Plângerea, care a venit după ce Hermoso a optat la începutul săptămânii să depună o plângere penală în legătură cu incidentul, descrie cum Rubiales a sărutat-o pe Hermoso pe gură "fără consimţământul ei" în timp ce o ţinea de cap cu ambele mâini după ce Spania a învins Anglia şi a câştigat Cupa Mondială.
 
Rubiales a declarat că sărutul a fost reciproc şi de comun acord, iar până duminică a sfidat apelurile jucătorilor, ale oficialilor guvernamentali şi ale altor persoane care îi cereau să demisioneze, potrivit Reuters.
 
De asemenea, Rubiales fusese suspendat timp de trei luni din toate activităţile fotbalistice de către FIFA, în aşteptarea unei anchete a organismului de conducere a fotbalului mondial cu privire la acţiunile sale.
 
"După suspendarea rapidă efectuată de FIFA, plus restul procedurilor deschise împotriva mea, este clar că nu mă voi putea întoarce în funcţia mea", a declarat Rubiales.
 
Hermoso, cea mai bună marcatoare din toate timpurile al Spaniei, cu 51 de goluri, joacă în prezent la echipa mexicană de primă ligă Pachuca, unde s-a mutat în iunie 2022, după a doua sa experienţă la Barcelona.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici