Lupescu: Avem mari şanse să organizăm finala Cupei UEFA în 2011

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, pentru cotidianul Prosport, că Bucureştiul "are mari şanse" să fie desemnat organizator al finalei Cupei UEFA din 2011, după ce singurul oraş cu care a rămas în competiţie este capitala Irlandei, Dublin.

16 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Avem mari şanse să organizăm finala Cupei UEFA în 2011

Lupescu: Avem mari şanse să organizăm finala Cupei UEFA în 2011

"Pentru 2011 avem mari şanse să câştigăm organizarea finalei UEFA pentru că am mai rămas doar Bucureşti şi Dublin în luptă. Hamburg a ieşit câştigătoare pentru 2010 la UEFA, iar Londra la Champions League. Suntem avantajaţi în lupta cu Dublin pentru că încă nu au demarat acţiunea de construire a unei arene de nivel înalt, în timp ce la noi lucrurile se mişcă deja. Apoi, mai avem şi avantajul că în 2012 se va organiza Campionatul European în Polonia şi Ucraina, iar oficialii UEFA ar putea considera ca anii 2011 şi 2012 să fie ai sud-estului Europei", a spus Lupescu.

Oficialul FRF a explicat şi de ce România nu şi-a depus candidatura pentru finala Cupei UEFA din 2010. "România nu a candidat pentru 2010. Conform regulamentului UEFA, noi abia la un an sau doi după construirea noului stadion în 2010, putem să ne depunem candidatura la organizarea unei mari competiţii", a punctat Ionuţ Lupescu.

În noiembrie 2007 a început demolarea stadionului Naţional din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", în locul acestuia urmând să fie construită o nouă arenă de categoria I, cu o capacitate de 55.000 de locuri.

Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fără TVA) şi va fi finalizat în mai 2010. Principalele caracteristici ale acestuia sunt următoarele: suprafaţa desfăşurată: 108.000 mp; două gradene: superioară - inferioară, cu circulaţii între ele; 40 de loje VIP cu baruri şi restaurante; şase niveluri, dintre care două subsoluri, astfel: subsol 1 - parcări şi spaţii tehnice; subsol 2 - mass-media, sala de conferinţe, spaţii pentru sportivi, vestiare, control medical; parter - accesul la tribuna principală, baruri şi restaurante, terasa VIP orientată spre câmpul de joc, spaţii tehnice; etaj 1 - intrarile spectatorilor la peluze, chioşcuri şi grupuri sanitare, loje VIP; etaj 2 - loje VIP, grupuri sanitare, administraţia stadionului, forţe de ordine, spaţii tehnice; etaj 3 - circulaţii pentru spectatori, grupuri sanitare, chioşcuri; acoperiş din membrană pe structură din cabluri de oţel (membrană translucidă, care permite iluminarea în mod natural a stadionului pe timp de zi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici