Lupescu: Unirea poate să joace în LC doar pe Steaua sau la Cluj

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că UEFA a transmis FRF săptămâna trecută că Unirea Urziceni poate disputa meciurile de pe teren propriu din Liga Campionilor doar pe Stadionul Steaua sau pe arena "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj.

16 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Unirea poate să joace în LC doar pe Steaua sau la Cluj

Lupescu: Unirea poate să joace în LC doar pe Stadionul Steaua sau la Cluj (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Noi am primit de la UEFA săptămâna trecută o informare prin care se precizează că Unirea Urziceni nu poate să dispute meciurile considerate pe teren propriu în altă ţară decât România, iar singurele stadioane care au acceptul UEFA de a găzdui meciuri din Liga Campionilor în România sunt Steaua şi cel de la Cluj. Nu ştiu de o altă cerere făcută de Unirea Urziceni de a disputa meciuri din Liga Campionilor în altă ţară decât în România", a spus Lupescu.

Clubul Unirea Urziceni a trimis o adresă Federaţiei Române de Fotbal prin care solicita să dispute meciurile din Liga Campionilor la Klagenfurt, Austria. Printre motivele invocate de clubul ialomiţean ca partidele din Liga Campionilor să nu le dispute pe Stadionul Steaua au fost: posibilitatea ca Steaua să se califice în grupele Liga Europa şi să aibă meci pe teren propriu în aceeaşi săptămână în care Unirea ar avea o partidă în Liga Campionilor pe teren propriu, avantajele financiare oferite de autorităţile din Klagenfurt şi dorinţa suporterilor ialomiţeni de a nu evolua pe Stadionul Steaua.

Altfel, clubul Unirea Urziceni a iniţiat, pe site-ul propriu, un sondaj prin care cere părerea suporterilor privind locul de desfăşurare pentru partidele de pe teren propriu. Până acum au fost înregistrate 4.149 de voturi, 66 la sută fiind pentru Stadionul Steaua, 20 la sută pentru arena din Cluj şi 14 la sută pentru un stadion din afara României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici