Madrid, imagine 360. Ce înseamnă victoria Simonei Halep în Spania: plus la fizic, mental şi la capitolul "plan B"

Simona Halep a ajuns la cota 15 turnee câştigate. Succesele ei au venit în 13 oraşe diferite, iar Madrid-ul este cu adevărat "cutiuţa magică" din cariera Simonei. Exceptând concursul de la Bucureşti, pe care Simo l-a câştigat în 2014 şi 2016, Mutua Madrid Open este singurul turneu în care constănţeanca a reuşit să se impună de două ori. Ce înseamnă succesul româncei la Caja Magică?, scrie ProSport.

2671 afișări
Imaginea articolului Madrid, imagine 360. Ce înseamnă victoria Simonei Halep în Spania: plus la fizic, mental şi la capitolul "plan B"

Madrid, imagine 360. Ce înseamnă victoria Simonei Halep în Spania: plus la fizic, mental şi la capitolul "plan B"

După ce spaniolii au postat o imagine 360 a campioanei absolute a turneului (singura care şi-a apărat titlul, în istoria întrecerii), trecem în revistă aspectele relevante după turneul de la Madrid.

1. Simona intră pe radarul principal

Casele de pariuri i-au dat cote bune Simonei Halep pentru Roland Garros înainte de startul sezonului de zgură, însă o dată cu titlul câştigat la Madrid, Simona intră pe radarul analiştilor şi al jucătoarelor. Ce poate face statutul de under-dog pentru un jucător în formă s-a văzut probabil mai clar decât oricând la Australian Open, acolo unde o mică parte din succesul lui Roger Federer, dar şi al lui Rafael Nadal, s-a datorat şi faptului că, pe hârtie, nu erau "jucătorii de bătut" şi fiecare succes a adus un plus de încredere, satisfacţie şi uimire în jur.

"Simona Halep şi Kiki Mladenovic ajung la Roma pline de încredere, dar obosite. Nu se ştie dacă vor reuşi să obţină rezultate similare şi în Cetatea Eternă, dar un lucru este clar: cele două vor fi, la Paris, două dintre cele mai în formă jucătoare pe suprafaţa roşie. Simona a pierdut o singură dată de la debutul pe zgură, în acest an. Roma va mai completa lista, dar în acest moment, Halep şi Mladenovic (două finale consecutive şi două victorii la jucătoare de Top 10) vor fi fetele de bătut", este una dintre concluziile analistei WTA, publicată pe site-ul circuitului feminin la scurt timp după finala de sâmbătă.

"Halep ar trebui să îşi vadă şansele la Paris aşa cum o fac şi bookmakerii (n. care au pus-o principală favorită): sunt la fel de mari ca ale oricărei alte jucătoare”. scria şi Steve Tignor pentru site-ul tennis.com, încă de la al oilea meci jucat de Simona în capitala Spaniei.

2. Simona se simte mai puternică din punct de vedere fizic

"M-am simţit diferit în ultimele cinci săptămâni. Este mult mai bine. Când închei un meci precum cel cu Stosur, extrem de dur, nu mă mai simt obosită. Asta mă face mai puternică. Mă ajută să înţeleg că dacă rămân relaxată, calmă, economisesc energie. Am avut o accidentare la genunchi la început de an, care m-a speriat, pentru că nu am mai trecut prin aşa ceva. Nu ştiam cum se manageriază şi m-am panicat. Picioarele şi muşchii mei sunt mai puternici acum, îl am din nou pe fostul meu preparator fizic alături de mine, după o pauză de un an. Cred că sunt relaxată ştiind că am o echipă puternică în jurul meu", a declarat Simona Halep, la finalul turneului.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PROSPORT

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici