Madridul îşi va depune candidatura pentru JO din 2020 sau din 2024

Capitala Spaniei, Madrid, îşi va depune candidatura pentru obţinerea dreptului de organizare a Jocurilor Olimpice de vară din 2020 sau din 2024, după ce a ratat găzduirea ediţiilor din 2012 şi din 2016, a anunţat, marţi, primarul Alberto Ruiz-Gallardon.

17 afișări
Imaginea articolului Madridul îşi va depune candidatura pentru JO din 2020 sau din 2024

Primarul Alberto Ruiz-Gallardon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A treia încercare va fi reuşită, iar Madridul va fi oraş olimpic", a declarat primarul capitalei, precizând că rămâne de văzut care dintre cele două ediţii, 2020 sau 2024, va reprezenta o opţiune "mai inteligentă".

Următoarele Jocuri Olimpice de vară vor avea loc la Londra (Anglia, 2012) şi la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Regula nescrisă a rotaţiei continentelor a defavorizat Madridul, pentru competiţia din 2016.

După acordarea JO din 2016, în octombrie 2009, oraşului brazilian, primarul Ruiz-Gallardon a declarat că o nouă eventuală candidatură a capitalei Spaniei va fi decisă abia în anul 2011. În primăvara acelui an, în Spania vor avea loc alegeri locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici