Manolescu: Becali nu ieşea europarlamentar dacă nu prelua Steaua, dar îşi bate joc de o echipă tânără

Criticul literar Nicolar Manolescu declară, în Pro Sport, că patronii din fotbal au intrat în acest domeniu pentru a ieşi în faţă, apreciind că Gigi Becali nu ar fi fost ales europarlamentar "dacă nu lua Steaua în antrepriză", însă acesta nu-şi cunoaşte interesul, bătându-şi joc de o echipă tânără.

17 afișări
Imaginea articolului Manolescu: Becali nu ieşea europarlamentar dacă nu prelua Steaua, dar îşi bate joc de o echipă tânără

Manolescu: Becali (Foto) nu ieşea europarlamentar dacă nu prelua Steaua, dar îşi bate joc de o echipă tânără (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

El spune că nu înţelege nimic din campionatul intern şi că o problemă ar fi patronii din fotbal, care "vor să facă totul".

"Nu înţeleg nimic. I-am văzut pe clujeni jucând la Roma. Extraordinar! Nu meritau să piardă, evident. Ce se întâmplă cu Vasluiul, care are echipa pe care o are şi nu face nimic? Cum Dumnezeu Timişoara e sus în clasament, dar de jucat nu prea joacă? Acum echipele de club au antrenori bunicei, cu experienţă, solizi. Ce ne facem însă cu patronii? Şi englezii şi-au vândut echipele, dar nu se amestecă. La noi, patronii vor să facă totul", afirmă Manolescu într-un interviu pentru Pro Sport.

Răspunzând unei întrebări, el afirmă că este evident că aceştia au intrat în fotbal pentru a ieşi în faţă.

"Credeţi că Becali ieşea europarlamentar dacă nu lua Steaua în antrepriză? Însă Becali nu-şi cunoaşte interesul. Firea lui impulsivă îl face să treacă peste propriul interes", spune criticul, preşedinte al Uniunii Scriitorilor.

El spune că interesul finanţatorului stelist era să lase un antrenor bun, iar acesta să aducă jucători, "pentru că el nu se pricepe".

"Să stea el în tribună şi să spună «Scoate-l pe ăla, bagă-l pe celălalt!?». Doamne Dumnezeule! Nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva. Îşi bate joc de o echipă tânără, cu jucători foarte buni. Dacă ăştia sunt bine ţinuţi în mână, mănâncă foc. Steaua are cea mai bună echipă acum, doar Clujul se mai poate compara cu ea", consideră Nicolae Manolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici