Maria Perez a doborât recordul mondial la 35 km de marş feminin

Spaniola a doborât recordul mondial feminin la 35 km marş cu 29 de secunde, depăşind recordul stabilit în martie de Kimberly Garcia din Peru.

199 afișări
Imaginea articolului Maria Perez a doborât recordul mondial la 35 km de marş feminin

Sursa foto: Twitter

Perez a trecut linia de sosire în două ore, 37 de minute şi 15 secunde la Podebrady, în Republica Cehă, cu peste opt minute înaintea celei mai apropiate contracandidate, compatrioata sa Raquel Gonzales. Cristina Montesinos a terminat pe locul trei, completând o curăţenie pentru Spania.
 
Potrivit European Athletics, ultimul spaniol care a doborât un record mondial în atletism a fost Francisco Fernandez, în 2008, la 10.000 de metri marş, potrivit CNN
 
"Este un sentiment plăcut să termini cursa, iar timpul este o mare recompensă pentru acest lucru", a declarat Perez, conform European Athletics.
 
"Nu m-am gândit la vreun timp sau la vreun obiectiv special înainte de start, am vrut doar să termin cât mai bine."
 
Timpul lui Perez va trece prin procedura de ratificare a World Athletics, practică obişnuită atunci când sunt doborâte recorduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici