Maria Şarapova, după reducerea suspendării: Tenisul este pasiunea mea, număr zilele până când revin

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova a declarat, marţi, după ce suspendarea ei a fost redusă de la 2 ani la 15 luni, faptul că este una dintre cele mai fericite zile din viaţa ei şi că a învăţat foarte mult în urma acestei experienţe.

331 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova, după reducerea suspendării: Tenisul este pasiunea mea, număr zilele până când revin

Maria Şarapova, după reducerea suspendării: Tenisul este pasiunea mea, număr zilele până când revin

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis, marţi, să-i reducă suspendarea Mariei Şarapova, care va putea reveni în competiţie pe 26 aprilie 2017. Rusoaica, fost număr 1 mondial şi câştigătoare a cinci titluri de Mare Şlem, a fost suspendată pe 26 ianuarie 2016, pentru doi ani de către Federaţia Internaţională de Tenis, după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium în timpul Openului Australiei din acest an.

"Am trecut de la unele dintre cele mai grele zile din cariera mea, în martie anul trecut când am aflat de suspendarea mea, la una dintre cele mai fericite zile astăzi, când am aflat faptul că pot juca juca din nou tenis în aprilie. Din foarte multe privinţe, simt că mi-a fost luat un lucru pe care îl iubeam şi va fi foarte bine să-l am din nou. Tenisul este pasiunea mea şi mi-a lipsit foarte mult. Număr zilele până când pot reveni pe teren.

Am învăţat foarte mult din această experienţă şi sper că şi ITF (n.r. - Federaţia Internaţională de Tenis) a învăţat. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis că nu este acord cu multe dintre concluziile comisiei ITF. Mi-am asumat de la început că nu am ştiut faptul că acest supliment eliberat fără prescripţie, pe care l-am utilizat în ultimii zece ani, nu mai era permis. Dar am observat şi cât de bune au fost alte federaţii în privinţa notificării sportivilor, în legătură cu schimbarea regulilor în special în Europa de Est, unde Mildronate (n.r. - Meldonium) este utilizat de către milioane de oameni.

Acum că procesul s-a încheiat, sper ca ITF şi alte autorităţi antidoping cu relevanţă în tenis să observe cum s-au comportat alte federaţii, astfel încât niciun alt jucător de tenis să nu mai treacă prin ce am trecut eu. Aş vrea să le mulţumesc fanilor pentru susţinere, am trăit multe dintre momentele grele împreună. În acest timp, am învăţat adevărata definiţie a unui fan şi sunt foarte norocoasă. Revin în curând, abia aştept! Cu dragoste, Maria", a precizat Şarapova prin intermediul unei platforme de socializare.

Meldoniumul este o substanţă care a fost inclusă de Agenţia Mondială Antidoping pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv. Meldonium este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

În momentul în care a fost depistată dopată, Şarapova a precizat faptul că nu ştia că Meldoniumul este interzis şi nu a încercat să folosească o substanţă pentru îmbunătăţirea performanţei sportive. "Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă", spunea Şarapova în martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici