Marian Oprea: La cum evoluează proba de triplu salt, va fi greu să iau o medalie la CM

Atletul Marian Oprea a declarat, vineri, că îşi doreşte o medalie la Campionatele Mondiale ce vor avea loc în luna septembrie în Coreea de Sud, la Daegu, însă a precizat că proba de triplusalt a evoluat foarte mult în ultima perioadă, iar competiţia va fi una strânsă.

6 afișări

"Începând de săptămâna viitoare voi participa şi la Diamond League. Până acum sunt invitat la majoritatea etapelor, dar nu în totalitate. Voi începe cu prima etapă, cea de la Doha. Sunt interesat din toate punctele de vedere să merg la aceste concursuri, pentru a avea un plan competiţional cât mai bun. Fără aceste concursuri nu pot ajunge la un rezultat bun la mondiale", a spus Oprea, care se pregăteşte la Atena.

Triplusaltistul român speră să ajungă la un nivel optim pentru viitoarea ediţie a CM. "În viitorul apropiat nu este un plan prea măreţ, pentru că nu a început încă sezonul competiţional. Sunt în perioada de pregătire şi aştept să înceapă concursurile pentru a ajunge la un nivel optim pentru Campionatele Mondiale din luna septembrie. La cum evoluează proba de triplu salt, la mondiale va fi o competiţie destul de interesantă pentru medalii. E destul de dificil să obţin o medalie, dar îmi doresc, bineînţeles. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine şi îmi doresc rezultate", a precizat sportivul.

Marian Oprea a primit, vineri, în cadrul Adunării Generale Ordinare a FRA, premiul pentru atletul anului 2010. De asemenea, Oprea a primit din partea Administraţiei Prezidenţiale "Meritul Sportiv Clasa I". "Loc se găseşte pentru premii, dar nu ăsta este cel mai important lucru. Păcat că nu e o concurenţă mai mare la acest titlu care se dă în fiecare an. Din păcate, este destul de simplu să fii cel mai bun atlet al României, dar asta este situaţia şi sper să pot face acest lucru în continuare", a adăugat Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici