Marius Lăcătuş s-a prezentat la DNA în dosarul "valiza"

Fostul antrenor al echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a spus, marţi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul "valiza", în care Gigi Becali este cercetat de procurori pentru infracţiuni de corupţie.

22 afișări
Imaginea articolului Marius Lăcătuş s-a prezentat la DNA în dosarul "valiza"

Marius Lăcătuş s-a prezentat la DNA în dosarul "valiza" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat cum comentează faptul că a fost chemat de procurorii DNA pentru audieri după ce a plecat de la echipa Steaua, Lăcătuş a spus că lasă presa să facă aprecieri, precizând că nu doreşte să facă alte declaraţii.

Tehnicianul Marius Lăcătuş şi-a dat demisia, săptămâna trecută, din funcţia de antrenor principal al echipei Steaua Bucureşti, după înfrângerea, scor 3-5, din partida cu formaţia Olympique Lyon, din etapa a III-a a grupei F a Ligii Campionilor.

Marius Lăcătuş a fost audiat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul "valiza", acesta ieşind după o oră şi jumătate din sediul DNA.

La sfârşitul săptămânii trecute, patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat la DNA, unde a dat o declaraţie de martor în dosarul "valiza".

Adrian Mititelu a declarat, la ieşirea de la DNA, că în luna mai a discutat la telefon cu patroni ai mai multor echipe de fotbal, printre care şi cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, convorbiri care au fost interceptate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Întrebat dacă în cadrul acelor convorbiri au discutat şi despre sume de bani sau despre tranzacţii cu terenuri, Adrian Mititelu a arătat că nu au avut niciodată astfel de discuţii.

La începutul săptămânii trecute s-a prezentat la DNA finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care a semnat un proces-verbal prin care arată că îşi va folosi dreptul de a nu da declaraţii pe parcursul urmăririi penale.

Şi selecţionerul Victor Piţurcă, acuzat în dosarul "valiza" de favorizarea infractorului, a fost audiat, săptămâna trecută, la DNA.

În urmă cu două săptămâni, procurorii anticorupţie i-au prezentat acuzaţiile selecţionerului Victor Piţurcă, de favorizare a infractorului, respectiv a lui Gigi Becali. Victor Piţurcă a fost adus atunci la DNA după ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere.

În dosarul "valiza" procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 7 mai, faţă de George Becali, finanţator al clubului de fotbal "Steaua Bucureşti", acuzat de două infracţiuni de dare de mită, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mită, Anton Doboş, preşedintele clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mită şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, acuzat de complicitate la luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici