Marta Dominguez ar fi fost clienta doctorului Fuentes

Atleta spaniolă Marta Dominguez, fostă campioană mondială la 3000 metri obstacole, ar fi fost, conform cotidianului El Pais, clienta doctorului Fuentes ''din decembrie 1997''.

65 afișări
Imaginea articolului Marta Dominguez ar fi fost clienta doctorului Fuentes

Marta Dominguez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul spaniol, care a avut acces la documentele confiscate de la Fuentes de Guardia Civil în 2006, menţionează inscripţia "MARTA DGZ" găsită pe o reţetă de la Fuentes, datând din decembrie 1997, precum şi un plan de dopaj marcat "MZD" în 2005.

"Toate aceste documente ar indica faptul că Marta Dominguez, cea mai bună atletă spaniolă din toate timpurile şi aleasă senatoare a Partidului Popular în 2012 la Palencia (...) a fost presupusa clientă a lui Fuentes din decembrie 1997, când avea 22 de ani", scrie sursa citată.

El Pais se bazează în special pe ultimul document, observând că toate datele din competiţiile indicate pe foaie corespund datelor sezonului 2005 al Martei Dominguez.

El Pais a reamintit o altă coincidenţă: existenţa a două eprubete de sânge cu numele Urco în cele 200 de eprubete confiscate în 2006 la Fuentes, în contextul în care Marta Dominguez a admis că a avut un câine numit Urco. Or, săptămâna trecută, cicliştii Basso şi Jaksche au recunoscut în faa judecătorului că şi-au ales numele câinilor ca nume de cod pentru a-şi identifica eprubetele.

Avocatul sportivei, Jose Rodriguez, a explicat că atleta a negat orice implicare în cazul Puerto: "Marta Dominguez neagă orice relaţie medicală cu medicul Fuentes, în aceeaşi manieră în care neagă folosirea de substanţe şi metode interzise. Clienta mea anunţă că va acţiona în justiţie pe oricine va face afirmaţii inexacte''.

Marta Dominguez, în vârstă de 37 de ani, a fost reţinută şi în cazul Galgo, privind o reţea de dopaj din atletism, ulterior fiind achitată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici