Mascotele JO din 2016 se vor numi Vinicius şi Tom

Mascotele Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, se vor numi Vinicius, respectiv Tom, conform unui sondaj pe internet început în urmă cu trei săptămâni şi încheiat duminică.

119 afișări
Imaginea articolului Mascotele JO din 2016 se vor numi Vinicius şi Tom

Mascotele JO din 2016 se vor numi Vinicius şi Tom (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste nume, inspirate de vedete ale muzicii braziliene, Vinicius de Moraes şi Tom Jobim, au fost dezvăuite duminică seară de canalul Globo.

Vinicius, mascota Jocurilor Olimpice din perioada 5-21 august 2016, este un animal galben care seamănă cu o felină şi este agil ca o maimuţă, reprezentând bogăţia faunei braziliene.

Pentru Jocurile Paralimpice, organizate în perioada 7-18 septembrie, Tom este un personaj albastru având capul acoperit cu frunze verzi şi galbene, culorile drapelului brazilian, şi simbolizând flora bogată a ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici