Măsuri impresionante de siguranţă pentru meciul România - Serbia

Autorităţile au luat măsuri impresionante de siguranţă la Constanţa pe toată durata zilei de sâmbătă, când preşedintele României, Traian Băsescu, şi cel al Serbiei, Boris Tadici, vor asista la meciul de fotbal dintre selecţionatele celor două ţări, considerat ca fiind cu grad de risc ridicat.

27 afișări
Imaginea articolului Măsuri impresionante de siguranţă pentru meciul România - Serbia

Măsuri impresionante de siguranţă pentru meciul România - Serbia (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Boris Tadici este aşteptat să sosească pe aeroportul Mihail Kogălniceanu sâmbătă după-amiază, în jurul orei 13.30, şi va merge apoi să depună o coroană de flori la Monumentul eroilor sârbi din Medgidia. Ulterior, şeful statului sârb va face o vizită în Portul Constanţa, iar apoi va merge la meciul de fotbal, însoţit de omologul său, Traian Băsescu.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, peste 1.000 de jandarmi, poliţişti şi lucrători ai unei firme de pază vor asigura ordinea şi liniştea publică pe timpul zilei, atât la partida dintre reprezentativele de fotbal ale României şi Serbiei, programată să se desfăşoare începând cu ora 20.45, cât şi pe traseul celor doi şefi de stat şi pe traseele de deplasare a suporterilor români şi sârbi către stadionul Farul din Constanţa.

Astfel, în dispozitiv vor intra aproximativ 500 de luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis", 200 de stewarzi, peste o sută de poliţişti, pompieri şi lucrători ai Serviciului de ambulanţă. Totodată, pentru menţinerea ordinii publice înainte şi după terminarea meciului de fotbal, pe traseele de afluire şi defluire a suporterilor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa va angrena 342 de poliţişti.

Meciul este apreciat ca fiind cu grad de risc ridicat şi vor fi luate mai multe măsuri pentru prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii şi siguranţei publice. În acest sens, de la ora 16.00, va fi restricţionată circulaţia rutieră pe străzile din imediata apropiere a stadionului, permiţându-se accesul doar autovehiculelor aparţinând persoanelor care locuiesc în zonă şi autovehiculelor care au permis de acces. Între orele 16.00 - 24.00 vor fi interzise consumul şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona adiacentă stadionului.

La intrarea pe stadion, spectatorilor li se va face control corporal preventiv, pentru a se evita introducerea de băuturi alcoolice, produse pirotehnice, obiecte contondente, bannere cu inscripţii conţinând mesaje ce instigă la violenţă, xenofobie, ură rasială sau alte obiecte ce ar putea fi folosite la comiterea unor acte de violenţă. În mod obligatoriu, pe lângă legitimaţiile de acces, spectatorii vor avea asupra lor documentele de identitate.

Poliţiştii din localităţile Cernavodă, Hârşova, Medgidia, Basarabi, Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Albă, Castelu, Mircea Vodă, Crucea, Nicolae Bălcescu şi Mihail Kogălniceanu vor asigura măsurile de ordine şi supravegherea traficului rutier în zona de competenţă. Poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere pe itinerariul de deplasare al coloanelor oficiale, precum şi însoţirea autovehiculelor oficialităţilor şi echipelor de fotbal, atât la venirea, cât şi la plecarea din localitate.

Două echipaje de Poliţie ale Secţiei 3 împreună cu lucrătorii Secţiei de Poliţie Transporturi vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice în zona Gării Constanţa cu ocazia sosirii suporterilor români şi sârbi. La această partidă, sunt aşteptaţi aproximativ 1.200 de suporteri ai echipei sârbe, care se vor deplasa către Constanţa cu diferite mijloace de transport. O parte dintre ei vor călători cu avionul, alţii cu trenul, microbuzul sau autoturisme personale şi vor fi cazaţi la hotelurile din Constanţa şi Mamaia.

Efectivele de ordine publică din cadrul Secţiilor de Poliţie şi Poliţiei Mamaia vor acţiona în zona localurilor publice din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia, fiind pregătite să intervină în orice moment, în cazul deteriorării climatului de siguranţă publică. De asemenea, poliţiştii constănţeni din cadrul Detaşamentului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale vor fi pregătiţi să intervină cu întreg efectivul dacă situaţia o va impune.

Şase maşini de ambulanţă, cu echipaje complete, vor intra, sâmbătă seară, în dispozitiv. Trei dintre ambulanţe vor sta la stadion, o maşină va însoţi coloana oficială a preşedintelui Serbiei, Boris Tadici, una va sta în aşteptare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar o alta va aştepta într-un punct din apropierea stadionului. Totodată, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa va trimite la meci două autospeciale de intervenţie şi 16 subofiţeri.

România va întâlni Serbia, astăzi, pe stadionul "Farul" din Constanţa, de la ora 20.45 în preliminariile grupei a 7-a a Cupei Mondiale de Fotbal din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici