Max Mosley a câştigat procesul cu tabloidul News of the World

Înalta Curte de Justiţie de la Londra a condamnat, joi, tabloidul News of the World la plata unor daune preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley, despre care a scris că ar fi participat la o orgie cu tentă nazistă.

18 afișări
Imaginea articolului Max Mosley a câştigat procesul cu tabloidul News of the World

Max Mosley a câştigat procesul cu tabloidul News of the World (Imagine: Mediafax/AFP)

Grupul de presă News Group Newspapers, care editează News of the World, trebuie astfel să-i plătească 60.000 de lire sterline (73.000 de euro) lui Mosley.

News of the World a publicat în data de 30 martie fotografii şi imagini video care îl surprindeau pe Max Mosley în compania a cinci tinere prostituate, costumate în prizonieri. Scenele au fost catalogate drept "o orgie nazistă" de tabloid, care a amintit şi că tatăl lui Max Mosley a fost un militant al mişcării naziste britanice din anii '30.

Preşedintele FIA a respins aceste acuzaţii şi a acuzat grupul de presă News Group Newspapers că a i-a violat viaţa privată.

Tabloidul inculpat s-a apărat spunând că imaginile au fost oferite publicului larg pentru că era o problemă de interes general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici