Meciurile de la Euro-2012 vor avea cinci arbitri

International Board (Ifab), organism FIFA care guvernează legile jocului, a aprobat, sâmbătă, ca la turneul final al Campionatului European din 2012, din Polonia şi Ucraina, să existe arbitri suplimentari, astfel că meciurile de la competiţia europeană vor avea cinci arbitri.

16 afișări
Imaginea articolului Meciurile de la Euro-2012 vor avea cinci arbitri

Meciurile de la Euro-2012 vor avea cinci arbitri (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Reuniţi sâmbătă, la Newport (Ţara Galilor), membrii Ifab au decis ca cinci arbitri să oficieze la meciurile de la Euro: arbitrul central, cei doi arbitri de linie şi doi arbitri suplimentari, care vor sta pe linia din spatele porţilor.

Aceasta va fi prima mare competiţie internaţională care va folosi arbitrajul în cinci, după ce acesta a fost deja experimentat în Liga Campionilor şi Liga Europa.

În schimb, Ifab a amânat cu un an luarea unui decizii în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei pentru ajutorarea arbitrilor în a determina dacă mingea a trecut sau nu de linia porţii.

Membrii Ifab au explicat că niciunul dintre cele zece sisteme experimentate până în prezent nu a fost pe deplin satisfăcător şi că testele în acest sens trebuie să continue.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici