Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8+1 al României la CE din Belarus

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat, duminică, medalia de aur, iar echipajul feminin de 4 vâsle medalia de bronz, în ultima zi a Campionatelor Europene de canotaj de la Brest (Belarus), informează site-ul oficial al competiţiei.

27 afișări
Imaginea articolului Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8+1 al României la CE din Belarus

Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8+1 al României la CE din Belarus (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Echipajul de 8+1, format din Roxana Cogianu, Roxana Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Elena Trifoi, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Eniko Barabaş şi Teodora Stoica, a câştigat cursa cu timpul 6 minute, 21 de secunde şi 52 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Belarus (6:26.02), iar medalia de bronz a revenit Ucrainei (6:27.37).

Tot duminică, echipajul feminin de 4 vâsle, format din Andreea Boghian, Irinia Dorneanu, Mihaela Petrilă şi Cristina Grigoraş, a câştigat medalia de bronz, fiind cronometrat cu timpul de 6 minute, 44 de secunde şi 14 sutimi. Medalia de aur a revenit Ucrainei (6:30.90), în timp ce Italia (6:38.87) a obţinut medalia de argint.

În finala masculină la 4 rame, România, în componenţa Ionut Minea, Andrei Radion, Ionel Strungaru şi Marius Luchian, a ocupat locul 5, cu timpul de 6:15.19. Proba a fost câştigată de Grecia (6:06.84), urmată pe podium de Cehia şi Spania.

Echipajul masculin de 8+1, format din Florin Lauric, Aurelian Stoica, George Robu, Gheorghiţă Munteanu, Petru Codău, Gheorghe Oroş, Iulian Arba, Cătălin Todirenchi şi Bogdan Codrici, a ocupat ultimul loc în finală, cu timpul de 6:03.67. Pe primele trei locuri s-au clasat Polonia (5:43.80), Ucraina şi Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici