MEF propune foştilor proprietari despăgubiri în acţiuni reprezentând 4% din Transelectrica

Ministerul Economiei şi Finanţelor va transmite celor circa 700 de foşti proprietari de imobile naţionalizate care au cerut despăgubiri în acţiuni, propuneri de a accepta plata sub formă de titluri Transelectrica, reprezentând 4,09% din capitalul firmei, a declarat joi ministrul Varujan Vosganian.

1 afișare

Valoarea nominală a titlurilor este de 29,9 milioane de lei, iar valoarea de paiţă este de circa 144 milioane de lei, conform celor mai recente cotaţii ale titlurilor Transelectrica la Bursa de Valori Bucureşti.

Instituţia va transmite începând de joi scrisori persoanelor menţionate, care trebuie să răspundă în termen de 30 de zile dacă sunt de acord cu primirea de titluri Transelectrica.

Sumele vor acoprri integral valoarea titlurilor nominative de despăgubire, a spus Vosganian.

Persoanele îndreptăţite vor primi un anumit număr de acţiuni, valoarea unui titlu fiind stabilită la 31,54 lei, ca medie ponderată a cotaţiilor bursiere din ultimele trei luni, a spus Vosganian.

Acţiunile Transelectrica erau tranzacţionate, joi, la BVB la 47,9lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici