Merită România un număr 1 mondial în tenis?

Simona Halep (26 de ani) a devenit o adevărată maşinărie de tenis, căreia i se pun însă beţe în roate în propria ţară! Nu cu mult timp înainte de a urca pe prima poziţie a clasamentului mondial, Simona a fost pusă într-o situaţie umilitoare chiar la Bucureşti.

655 afișări
Imaginea articolului Merită România un număr 1 mondial în tenis?

Merită România un număr 1 mondial în tenis?

În timp ce se află pe primul loc în lume, Halep nu se poate antrena în cele mai bune condiţii acasă! Simona a dorit să-şi construiască din fonduri proprii un teren de antrenament modern, la Arenele BNR, însă jucătoarea de tenis s-a lovit de refuzul Băncii Naţionale a României, proprietara complexului din Cotroceni. Baza sportivă a cărei arenă centrală nu a primit aviz de funcţionare din partea ISU este dotată numai cu terenuri de zgură, iar Simona ar fi dorit să se pregătească şi pe o suprafaţă rapidă, pe care se desfăşoară majoritatea turneelor din calendarul competiţional.

Detaliile episodului care i-a lăsat un gust amar Simonei Halep au fost dezvăluite în emisiunea "La fileu cu CTP", de către comentatorul Cristi Mîndru: "Pot să vă spun că Simona s-a antrenat pe zgură la Arenele BNR, în primăvară, şi ştiu din anumite surse că a vrut să-şi facă un teren sintetic în baza de acolo. A cerut acest lucru, a făcut demersuri, dar nu i s-a aprobat. Îi plăcea zona, pentru că era mai retrasă, se simţea bine. Îi convenea să se antreneze acolo, dar nu a reuşit acest lucru". Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a completat cu o ironie: "Probabil că îşi va face terenul de antrenament într-o parcare în care să se desfăşoare şi Openul României".

Arenele BNR au devenit inutile atât pentru Simona Halep, cât şi pentru fanii tenisului din România! Competiţia de nivel ATP 250 "BRD Năstase-Ţiriac Trophy" a fost mutată în acest sezon la Budapesta, iar Bucureştiul e în pericol să piardă şi turneul feminin dacă centralul nu va fi consolidat până în 2018. Performanţa reuşită de Halep săptămâna trecută, când s-a încoronat regină în tenisul mondial, a impresionat autorităţile guvernamentale, acum dornice să rezolve problema. Premierul Mihai Tudose susţine că are în plan să cumpere baza de la BNR, cu bani de la bugetul de stat, iar aceasta să fie modernizată de Primăria Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici