Messi a ajuns la Miami şi se pregăteşte de primele meciuri amicale ale anului

Messi a părăsit sâmbătă ţara sa natală, Argentina, pentru a se întoarce în Florida, unde s-a prezentat luni la antrenamentele de pre-sezon cu clubul său, Inter Miami, alături de care va juca o serie de meciuri amicale.

327 afișări
Imaginea articolului Messi a ajuns la Miami şi se pregăteşte de primele meciuri amicale ale anului

Sursă foto: AP / Mediafax Foto

Înaintea noului sezon 2024, Messi urmează să efectueze teste medicale de rutină înainte de a participa la o serie de şase meciuri amicale, inclusiv capul de afiş împotriva lui Cristiano Ronaldo şi Al-Nassr, în Arabia Saudită, şi împotriva echipei sale din copilărie, Newell's Old Boys, în Fort Lauderdale.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a petrecut sărbătorile de Crăciun alături de familia sa în oraşul natal Rosario. Se anunţă un an intens pentru Messi, atât în campionatul intern, cât şi cu naţionala Albiceleste.

Messi a jucat ultima dată pentru Argentina pe 21 noiembrie, în victoria cu 1-0 în Brazilia, ajutând-o să obţină o victorie importantă în faţa rivalilor săi în cursa pentru calificarea la Cupa Mondială FIFA 2026.

Cu echipa naţională a Argentinei, Messi va continua să participe la calificările pentru turneul din 2026, care va avea loc în America de Nord, dar în vară va juca şi Copa America în SUA.

Iar cu Inter Miami, el se poate pregăti acum pentru primul său sezon complet, care începe la sfârşitul lunii februarie, precum şi pentru Liga Campionilor CONCACAF.

După un amical cu El Salvador, pe 19 ianuarie, se va îndrepta spre Asia pentru a juca împotriva echipelor Al-Hilal şi Al-Nassr din Saudi Pro League, la care se adaugă selecţionata Hong Kong şi Vissel Kobe din J-League. Apoi îşi vor încheia presezonul cu un amical împotriva celor de la Newell's.

În MLS, vor juca acasă cu Real Salt Lake pe 21 februarie. Meciul de final de sezon pentru a decide câştigătoarea turneului, mai cunoscut sub numele de MLS Cup, este programat pentru 7 decembrie.

Cupa Ligii, în care se înfruntă toate cele 29 de echipe din MLS şi 18 din Liga MX, începe pe 26 iulie şi se încheie pe 25 august.

Şi în Concachampions, Messi va debuta în 16-imile de finală, împotriva învingătoarei din meciul dintre Nashville şi Moca din Republica Dominicană. Finala se va juca pe 2 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici