Miami Open: Alcaraz a eliminat un sârb, în drumul spre titlu

Carlos Alcaraz l-a învins duminică seara la Miami Open pe sârbul Duşan Lajovic cu 6-0 7-6 (5) pentru a-şi menţine şansele de a-şi apăra titlul la turneul din Florida.

154 afișări
Imaginea articolului Miami Open: Alcaraz a eliminat un sârb, în drumul spre titlu

Miami Open: Alcaraz a eliminat un sârb, în drumul spre titlu

Spaniolul, 19 ani, numărul 1 ATP, a câştigat turneul de la Indian Wells şi a trecut din nou pe prima poziţie în clasamentul mondial săptămâna trecută şi a continuat să joace la fel de bine şi pe Hard Rock Stadium, unde a reuşit 26 de lovituri câştigătoare. El va juca în turul patru cu Tommy Paul, semifinalist la Australian Open.

"Întotdeauna cred că trebuie să dai totul", a declarat Alcaraz la Tennis Channel, după meci. "Asta este ceea ce mi-am spus în momentele dificile".

Lajovic l-a eliminat pe Andy Murray, triplu câştigător de Grand Slam, în primul tur, dar nu a mai dat lovitura duminică, lăsând să-i scape printre degete singura sa şansă de break în primul set, în timp ce câştigătorul de la US Open a avut o prestaţie aproape fără greşeală.

Alcaraz a transformat o minge de break în al treilea game din setul al doilea cu o lovitură de dreapta câştigătoare bine plasată, dar şi-a ajutat adversarul să facă rebreak în al zecelea game după o serie de erori necaracteristice.

Lajovic a contracarat trei mingi de meci în tiebreak, dar nu a reuşit să-l oprească pe spaniol din drumul spre un nou titlul la Miami.

"Totul a fost sub control", a declarat Alcaraz, care l-a salutat pe Jimmy Butler, de şase ori All-Star al echipei Miami Heat, pe marginea terenului, după meci.

"Dar finalul meciului nu este niciodată uşor. Nervii au ieşit la iveală. Am făcut câteva greşeli pe care nu le-am făcut pe toată durata meciului. Aşa că a fost greu să câştig".

În celelalte meciuri ale turneului masculin, Botic van de Zandschulp din Olanda l-a eliminat surprinzător pe Casper Ruud, al treilea favorit, cu 3-6, 6-4, 6-4, în timp ce danezul Holger Rune a trimis şapte aşi şi 27 de lovituri câştigătoare pentru a-l elimina pe argentinianul Diego Schwartzman cu 6-4, 6-2. Al şaptelea favorit se va confrunta în continuare cu americanul Taylor Fritz.

Daniil Medvedev, al patrulea favorit, a avansat, după retragerea lui Alex Molcan, în timp ce compatriotul său rus Andrey Rublev l-a învins pe Miomir Kecmanovic cu 6-1, 6-2. Italianul Jannik Sinner l-a învins pe bulgarul Grigor Dimitrov cu 6-3, 6-4.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici