Mihai Stoica: Ştim sigur că Timişoara îşi va primi înapoi cele şase puncte

Managerul general al clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ştie sigur că formaţia FC Timişoara îşi va primi înapoi cele şase puncte cu care a fost penalizată la începutul sezonului de către FIFA.

15 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Ştim sigur că Timişoara îşi va primi înapoi cele şase puncte

Managerul general al clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Ştim sigur că cele şase puncte se vor întoarce mâine la Timişoara. Eu ştiu de o săptămână asta, pentru că avem şi noi sursele noastre. Declaraţiile lui Marian Iancu îmi confirmă abilitatea şi inteligenţa patronului timişorean. Punctele vor veni, iar Timişoara are 67 de puncte, noi 69 şi Dinamo 65. Este, într-adevăr, un final de campionat pe care toţi cei implicaţi îl aşteaptă cu sufletul la gură. Vă imaginaţi cum ne simţim noi şi ce presiune avem, dar această presiune poate fi transformată într-o altă evoluţie remarcabilă a băieţilor noştri", a spus Stoica.

Oficialul echipei ialomiţene a precizat că echipa sa nu mai pleacă din postura de outsider în ultima etapă a Ligii I. "Am ajuns în minutul 90 al campionatului. Sincer, n-am crezut că vom ajunge să disputăm în ultima etapă o partidă cu o asemenea miză. Este o realizare extraordinară a acestor băieţi extraordinari şi a celor care s-au ocupat de ei. Este o partidă specială, pentru că, dacă până acum am fost outsideri în unele jocuri, de data asta nu mai este aşa. Avem două variante din trei care să ne aducă ceea ce ne dorim. Mai este şi acea variantă pe care nu vrem să o luăm în calcul, dar suntem obligaţi, şi anume posibilitatea ca Timişoara să nu învingă la Braşov, acolo unde nu a câştigat nimeni în acest campionat", a adăugat Mihai Stoica.

Managerul echipei din Urziceni a afirmat că Steaua are jucători puternici şi nu crede că adversara din ultima etapă va avea probleme de lot, chiar dacă a anunţat că are câţiva accidentaţi: "Eu ştiu că Steaua va alinia o garnitură din care nu va lipsi Zapata, Ogăraru, Goian, Ghionea şi Petre Marin. Pe cei patru români îi cunosc foarte bine. Este compartimentul defensiv cu care Steaua a ajuns în semifinalele Cupei UEFA. Mai ştiu că Steaua va folosi jucători ca Nicoliţă, Szekely, Bogdan Stancu, trei jucători de mare viteză. De asemenea, la mijloc va mai fi Lovin şi Pleşan. Nu văd cum ar putea Steaua să spună că are probleme de lot. Steaua are o echipă foarte bună şi care a câştigat fără drept de apel partida cu Craiova. Nu am văzut jocul, însă am încredere în Dan Petrescu, care mi-a spus că a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale lor. Este adevărat că ei sunt pe locul şapte, dar la un asemenea meci nu mai contează poziţia din clasament sau rezultatele anterioare".

Mihai Stoica este de părere că partida Unirea Urziceni - Steaua nu este cea mai importantă din cariera sa, amintind de mai multe partide de pe vremea în care ocupa funcţia de manager general la formaţia bucureşteană. "Nu pot spune că este cel mai important meci din cariera mea. Am fost la un pas de Cupa UEFA şi nu pot să fiu ipocrit acum. Este un meci extrem de important, poate că emoţional sunt încărcat mai mult decât eram atunci sau înaintea meciului cu Timişoara, din 2005, înaintea câştigării titlului cu numărul 22 al Stelei, sau înainte de meciul cu Vaslui, din 2006. Pentru mulţi dintre băieţi ar fi un prim trofeu câştigat şi merită acest lucru. Au făcut sacrificii mari, au trecut cu fruntea sus peste ofense aduse de conducătorii altor echipe şi au ajuns aproape de final cu un avans faţă de urmăritoare. Depinde doar de ei dacă vor fi puternici şi nu se vor împiedica", a declarat Stoica.

Oficialul ialomiţean consideră că preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, este un conducător care ştie cum să se comporte cu echipa sa în momentele importante. "Chiar dacă Marian Iancu a spus că sunt şanse mici să primească punctele înapoi, nu cred în acest lucru. El nu obişnuieşte să se exprime greşit şi ştie tot timpul ce spune. Faptul că Timişoara are şanse la titlu i se datorează în mare măsură. El nu face parte din categoria conducătorilor pe care eu îi iubesc când îi aud că bat Urziceniul fără probleme, pentru că e Urziceanca. Marian Iancu ştie şi când să pună presiune pe propria echipă şi când să adoarmă echipele împotriva cărora luptă. Nu este, însă, cazul nostru, pentru că suntem şi noi trecuţi prin multe şi ştim cum să ne protejăm. Sper ca rezultatele de la Urziceni şi de la Braşov să ne ajute să nu mai depindem de aceste puncte", a spus managerul Unirii Urziceni.

Mihai Stoica a explicat şi ce ar însemna pentru echipa sa dă piardă titlul în ultima etapă: "Nu ar fi deloc o tragedie dacă nu vom lua titlul. Ar fi o dezamăgire pentru că suntem pe primul loc. Noi nu am avut un astfel de obiectiv, însă nu se poate spune că am ajuns conjunctural aici ci după o muncă titanică a acestor fotbalişti. Eu ştiu foarte bine cât au muncit, iar prin seriozitatea lor atipică pentru un club din România au ajuns aici. Dacă vom reuşi performanţa de a pierde un titlu atunci va fi o dezamăgire. Când ne-am bucurat la Timişoara, aveam informaţii că punctele nu se vor întoarce la Timişoara şi ne credeam campioni. Situaţia s-a schimbat radical când am aflat că cei de acolo îşi vor primi punctele înapoi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici