Militarii care au participat la Invictus Games 2022 vor primi ordinul şi medalia "Meritul Sportiv"

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022, desfăşurate la Haga, vor fi primi joi Ordinul Meritul Sportiv şi Medalia Meritul Sportiv la sediul Ministerului Apărării.

132 afișări
Imaginea articolului Militarii care au participat la Invictus Games 2022 vor primi ordinul şi medalia "Meritul Sportiv"

The Invictus Games Foundation,Facebook

Ministrul Vasile Dîncu va oferi joi membrilor lotului Invictus Ordinul Meritul Sportiv şi Medalia Meritul Sportiv, conferite de preşedintele României, Klaus Iohannis, „în semn de apreciere a rezultatelor obţinute la evenimentul competiţional Invictus Games Haga 2022, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României”.

În cadrul activităţii vor fi prezentate şi rezultatele excelente ale echipei României obţinute la Campionatul European de ParaTir cu arcul, desfăşurat recent la Roma, unde caporalul clasa a III-a Eugen Valentin Pătru a devenit campion european.

La Invictus Games 2022, reprezentanţii României s-au aflat la cea de-a treia prezenţă la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare, după jocurile organizate la Toronto (2017) şi Sydney (2018).

Lotul României a cucerit 11 medalii (patru de aur şi şapte de argint) şi a fost alcătuit din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat, care au evoluat la şapte discipline sportive individuale (tir cu arcul – olimpic şi compound, atletism – alergare, aruncarea discului şi a bilei, canotaj în sală la ergometru – un minut sprint şi patru minute endurance, nataţie, powerlifting – împins din culcat, ciclism – handbike) şi o disciplină de echipă - volei din şezut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici