Mingea de la Campionatul European de fotbal are un microcip care anunţă situaţiile de henţ

Mingea cu care se va juca la Campionatul European de fotbal din Germania are un microcip care îi anunţă pe arbitrii situaţiile de henţ. Acelaşi microcip a fost folosit la Cupa Mondială de anul trecut din Qatar pentru stabilirea situaţiilor de ofsaid.

264 afișări
Imaginea articolului Mingea de la Campionatul European de fotbal are un microcip care anunţă situaţiile de henţ

Mingea de la Campionatul European de fotbal are un microcip care anunţă situaţiile de henţ

Mingea Adidas Euro 2024-Fussballliebe va conţine o tehnologie capabilă să ajute arbitrii să ia decizii privitoare la henţ.

Brandul german de îmbrăcăminte sportivă spune că Fussballliebe va conţine un microcip reîncărcabil care poate trimite date precise în timp real, potrivit Sky News.

Compania susţine că tehnologia poate ajuta arbitrii asistenţi video (VAR) să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut pentru rezolvarea incidentelor legate de henţ. Tehnologia va fi folosită şi în deciziile de offside la turneul final din Germania de vara viitoare.

Senzorul reîncărcabil este poziţionat în centrul mingii şi poate detecta până la 500 de mişcări pe secundă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici