Ministerul Educaţiei înfiinţează clase de fotbal pentru fete în mai multe licee sportive din ţară

Ministerul Educaţiei anunţă, joi, că din anul şcolar viitor vor fi înfiinţate clase de fotbal pentru fete la Liceele cu Prograv Sportiv din Bistriţa, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara.

231 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei înfiinţează clase de fotbal pentru fete în mai multe licee sportive din ţară

Ministerul Educaţiei înfiinţează clase de fotbal pentru fete în mai multe licee sportive din ţară

„Începând cu anul şcolar 2024-2025, înfiinţăm cinci noi clase de fotbal pentru fete în Liceele cu Program Sportiv din Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara - un pas important spre dezvoltarea noii generaţii de sportive care optează pentru fotbal ca sport principal! Astfel, creăm premisele transformării liceelor cu program sportiv din aceste oraşe în adevărate centre de pregătire şi performanţă ale fotbalului feminin românesc. Federaţia Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialişti cu expertiză, inclusiv de nivel internaţional, precum şi cu mijloace materiale”, transmite, joi, Ministerul Educaţiei.

Istoricul colaborării dintre Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Fotbal cuprinde competiţii de fotbal şcolare la nivel naţional precum Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar Cupa Tymbark şi Cupa ISF, care aduc în teren în fiecare an aproximativ 220.000 de copii şi tineri.

Potrivit ministerului, prin înfiinţarea celor 5 clase, care vor deveni centre de excelenţă, angajamentul comun capătă o nouă dimensiune, aceea a carierei duale, elevele înscrise având posibilitatea să-şi dezvolte competenţele tehnice în fotbal, în paralel cu parcursul educaţional.

„Printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul şcolar, menţinem tinerele sportive în sistemul educaţional prin oferirea unor oportunităţi de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar şi în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) şi sprijinim cariera sportivelor prin înfiinţarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele îşi vor putea continua cariera după încheierea junioratului”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici