Mircea Sandu: Lituania este o echipă medie spre bună

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, vineri, că reprezentativa Lituaniei, prima adversară a "tricolorilor", în campania de calificare la Cupa Mondială din 2010, este o echipă medie spre bună.

14 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Lituania este o echipă medie spre bună

Mircea Sandu: Lituania este o echipă medie spre bună (Imagine: Mediafax Foto)

"Stadionul din Cluj seamănă cu cele englezeşti. S-au făcut eforturi foarte mari, e un stadion de cerinţe europene. Spaţiul e foarte mic, dar au dezvoltat foarte frumos pe verticală. Meciul cu Lituania e cel mai important, e startul campaniei şi este o echipă medie spre bună. Cert e că vom mai reveni la Cluj", a spus Sandu.

Mijlocaşul Paul Codrea a afirmat că eventuala victorie din meciul cu Lituania va fi dedicată jucătorilor Adrian Mutu şi Crstian Chivu, accidentaţi pentru această întâlnire.

"O să conteze absenţele lui Mutu şi Chivu, dar ne-am obişnuit şi fără ei. Vom câştiga şi le vom dedica victoria. Vom avea un început dificil, Lituania este un adversar puternic şi formează un grup foarte bun", a precizat Codrea.

Portarul Eduard Stăncioiu speră că stadionul din Cluj va fi plin la meciul cu Lituania: "Am studiat echipa Lituaniei şi sperăm că vom face un meci bun ca să începem cu dreptul. Sper într-un stadion plin care să ne susţină. Va conta absenţa jucătorilor de valoare, dar va trebui să ne descurcăm şi fără ei".

Mijlocaşul Răzvan Cociş a declarat că naţionala României nu îşi permite să facă paşi greşiţi.

"Va fi un meci greu pentru că nu terbuie să facem paşi greşiţi înainte de disputele cu principalele contracandidate la calificare. Nu ne permitem să facem erori. Avem şi emoţii, simţim şi o anume presiune, dar cine va fi în teren va da totul pentru victorie".

Atacantul Ciprian Marica ar vrea să înscrie golul cu numărul 1.000 pentru naţionala României, până acum fiind marcate 997 de goluri de-a lungul timpului.

"Nicoliţă era într-o formă bună şi ne pare rău că nu va putea juca. Când venim la echipa naţională suntem motivaţi indiferent de numele adversarului. Vom câştiga cei care suntem aici. Sunt sigur că voi marca sâmbătă. Cine aş vrea să marcheze golul 1.000 la naţională? Eu. Nu mă interesează echipa Lituaniei, mă interesează doar jocul nostru", a declarat Marica.

Fundaşul Cosmin Contra a precizat că a fost sunat de Mutu, care a urat baftă naţionalei României.

"În ziua de azi nu mai există echipe mici, iar formaţia Lituaniei poate produce surprize. Aduceţi-vă aminte de acel 1-1 cu Italia. Nu trebuie să ne bazăm pe faptul că sunt outsideri. Am mai jucat pe postul de mijlocaş, dar nu în ultima vreme. Am jucat doar un meci amical în această formulă la naţională, cu Letonia, şi lumea nu trebuie să se aştepte încă la cuplul Săpunaru-Contra să facă ceea ce ce făcea cuplul Contra-Florentin Petre, care avea mai multă omogenitate. Mutu m-a sunat şi mi-a spus să le transmit baftă colegilor şi să începem cu dreptul. Ne-a urat să facem cât mai multe puncte până revine şi el", a afirmat Contra.

Naţionala României debutează în campania de calificare la CM-2010 sâmbătă, de la ora 21.00, la Cluj-Napoca, în compania Lituaniei, iar la 10 septembrie, de la ora 19.30, va întâlni la Torshavn, naţionala Insulelor Feroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici