MTS oferă informaţii de interes public despre infrastructura din domeniul tineretului şi sportului

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) oferă publicităţii, pentru prima dată în format deschis, o serie de baze de date conţinând informaţii de interes public despre infrastructura din domeniul tineretului şi sportului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

378 afișări
Imaginea articolului MTS oferă informaţii de interes public despre infrastructura din domeniul tineretului şi sportului

MTS oferă informaţii de interes public despre infrastructura din domeniul tineretului şi sportului

Este pentru prima dată cât aceste seturi de date sunt comunicate public. Decizia MTS de a publica un prim set de informaţii, urmând să apară noutăţi în perioada lunii noiembrie, se încadrează în efortul general al Guvernului de a sistematiza informaţii disparate, incomplete din Ministere şi de a le da publicităţii.

Datele prezentate au fost prelucrate cu sprijinul metodologic al Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC) şi se referă la: date statistice privind structura organizatorică sportivă la nivelul tuturor judeţelor, finanţarea federaţiilor sportive la nivelul anului 2016, centralizatorul proiectelor finanţate de către MTS etc. şi sunt accesibile atât pe site-ul Ministerului – http://mts.ro/transparenta/ cât şi în portalul www.data.gov.ro.

„Din prima zi a acestui mandat am pus pe masa tuturor partenerilor, federaţii, cluburi şi alte structuri neguvernamentale necesitatea creşterii transparenţei, ca şi condiţie esenţială pentru acceptarea reformelor în sistem. Nu m-am ferit să vorbesc despre faptul că în domeniul pe care îl gestionez avem nevoie să discutăm despre eficienţă după cum avem nevoie să acceptăm transparenţa ca fiind medicamentul pentru tratarea problemelor noastre. Nu am fost iubită pentru această abordare dar cei care au făcut sacrificii pentru sport şi pe care mă bazez, ştiu că suntem la un moment de răscruce pe care nu îl depăşim decât în măsura în care suntem corecţi cu noi înşine”, consideră Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

"Lucrând în mod intens cu ministerele pentru ca angajamentul Guvernului pentru creşterea transparenţei să genereze cât mai multe rezultate concrete, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic urmăreşte cu rigurozitate ca orice impediment administrativ şi nu numai, să fie depăşit, una dintre cele mai serioase probleme din administraţia românească fiind absenţa/incoerenţa şi incompletitudinea bazelor de date, ceea ce face dificilă atât fundamentarea măsurilor de politică publică cât şi satisfacerea justei nevoi de accesare de informaţii de interes public de către cetăţeni", se mai arată în comunicatul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici