Muncim, nu cerşim. Respectăm, nu furăm. Andru Nenciu scrie despre Florin Gardoş, #Un Român Ca Lumea

A plecat ca din tun în Mecca fotbaliştilor, Premier League, după ce a câştigat tot ce se putea câştiga cu Steaua. Reperat de Bumbescu şi Piţurcă, Florin Gardoş a stat pe locul din vestiar pe care s-au dezbrăcat sătmăreni de-ai lui, Didi Prodan şi Tiberiu Csik. A simţit toată greutatea fanilor din Ghencea cum apasă pe umerii săi, dar şi-a dus mereu misiunea la bun sfârşit.

1477 afișări
Imaginea articolului Muncim, nu cerşim. Respectăm, nu furăm. Andru Nenciu scrie despre Florin Gardoş, #Un Român Ca Lumea

PROSPORT Muncim, nu cerşim. Respectăm, nu furăm. #Un Român Ca Lumea

I-au plăcut lucrurile complicate. A ales o echipă în care alţi fundaşi centrali aveau întâietate şi suporterii exigenţi de pe St.Mary’s Stadium. Şi-a stricat jantele prin Anglia pentru că a ales să meargă până-n Southampton, prima dată, cu maşina. Primele meciuri, primele lovituri recepţionate. Dinţi ciobiţi. Un fleac pe lângă ce avea să vină. Ruptură de ligamente şi pauză 7 luni. Operaţie complicată şi privire cu subînţeles din partea lui Koeman.

Iordănescu l-a chemat la naţională, dar l-a lăsat fie să se încălzescă până dă în clocot, fie l-a trimis în tribune. A pierdut naţionala. A pierdut Euro. Dar a mai rămas cu o pojghiţă de încredere. L-au strâns ghetele la echipa a doua a “Sfinţilor”, dar şi-a mai găsit resurse de a merge mai departe. A continuat să-şi facă românii din Anglia cunoscuţi prin campania #Un Român Ca Lumea şi s-a hrănit cu poveştile lor. S-a hrănit din povestea unor mâini iscusite care salvează oameni, din româna grăbită a unui taximetrist care adună liră cu liră pentru ca fetiţei lui să nu-i lipsească ceva. Şi din întâmplările unor români antreprenori sau copii miniaturale ale lui Nicu Vlad, ‘halterofilii” din depozite.

Ajuns la 29 de ani şi fără niciun orizont în Anglia, Gardoş a ales cu sufletul. Şi-a pus iscălitura pe împrumutul la Craiova şi şi-a propus să halească iar jăratec pentru a-şi da un restart carierei. Mai bine de o lună, fundaşul cu compasul lui Mike Powell a aşteptat să intre din nou pe teren. Nu s-a lăsat strivit de dispreţul cu care Devis Mangia l-a sărit de pe foaia de joc şi şi-a aplaudat coechiperii, pe Kelic sau pe “Puyol”. A respectat decizia antrenorului şi a tras la antrenamete ca un câine.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici