Mutu va plăti 17 milioane de euro lui Chelsea, a decis TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, pe 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

65 afișări
Imaginea articolului Mutu va plăti 17 milioane de euro lui Chelsea, a decis TAS

Mutu va plăti 17 milioane de euro lui Chelsea, a decis TAS

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, vineri, apelul depus de jucătorul român Adrian Mutu faţă de decizia la Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, pe data de 7 mai 2008, în urma căreia a fost condamnat la plata sumei de 17.173.990 de euro fostului său club, Chelsea FC, pentru nerespectarea contractului", se arată în comunicatul TAS.

Potrivit comunicatului, aceasta este a treia decizie în acest caz. "În 2005, TAS a confirmat decizia Comisiei de Apel a Federaţiei de Fotbal din Anglia, care a decis că, din cauza depistării pozitive, Mutu a încălcat contractul de muncă, fără un motiv întemeiat. În 2007, TAS a respins o primă decizie a Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, pe motiv că nu are competenţă în acest caz, şi a trimis cazul la FIFA, pentru a lua sancţiunile sportive potrivite şi pentru plata compensaţiei solicitate de Chelsea. Ulterior, DRC a luat hotărârea care a făcut obiectul memoriului lui Mutu la TAS", se precizează în comunicat.

În final, TAS menţionează că apelul lui Mutu a fost respins, astfel că jucătorul român este obligat să plătească suma de 17.173.990 de euro grupării Chelsea.

Memoriul lui Mutu a fost analizat, în 7 mai 2009, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de un complet format din Luigi Fumagalli (Italia), preşedinte, Jean-Jacques Bertrand (Franţa) şi Dirk-Reiner Martens (Germania).

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze decizia FIFA şi să decidă că de fapt nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici