Nadal a primit Marele Premiu al Academiei franceze pentru Sport

Jucătorul de tenis spaniol Rafael Nadal a primit Marele Premiu al Academiei franceze de Sport pentru "toate performaţele sale deosebite", în timpul unei ceremonii ce a avut loc luni, la Paris.

14 afișări
Imaginea articolului Nadal a primit Marele Premiu al Academiei franceze pentru Sport

Nadal a primit Marele Premiu al Academiei franceze pentru Sport (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Academia a dorit astfel să onoreze "un al patrulea titlul consecutiv la Roland Garros, un succes la Wimbledon în faţa lui Roger Federer, la finalul unuia dintre cele mai mari meciuri din istoria tenisului, o medalie de aur în proba de simplu a Jocurile Olimpice de la Beijing, şi ascensiunea pe primul loc al tenisului mondial".

Pe lista celor care au mai primit în trecut această distinţei, ce se acordă din 1956, se află Haile Gebreselassie, Laure Manaudou, Roger Federer, Hicham El Guerrouj, Toni Sailer, Michael Schumacher sau Lance Armstrong.

De asemenea, Academia franceză i-a onorat, printre alţi, pe înotătorul Alain Bernard sau scrimera taliană Valentina Vezzali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici