Nadal face anunţul momentului: „Voi juca la Wimbledon dacă organismul îmi va permite”

Rafael Nadal, a declarat duminică, după ce a câştigat Roland Garros pentru a 14-a oară, că va juca la Wimbledon la sfârşitul acestei luni dacă organismul său îi va permite.

484 afișări
Imaginea articolului Nadal face anunţul momentului: „Voi juca la Wimbledon dacă organismul îmi va permite”

„Voi fi la Wimbledon dacă corpul meu va fi pregătit să fie la Wimbledon. Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez", a declarat Nadal, care suferă de o accidentare cronică la picior.

Nadal, dublu campion la Wimbledon, l-a învins categoric pe norvegianul Casper Ruud cu 6-3, 6-3, 6-0 pentru a rămâne neînvins în finalele de la Roland Garros.

Nadal a câştigat primele două turnee majore ale sezonului şi deţine acum un record masculin de 22 de titluri de Grand Slam la simplu - cu două mai mult decât cei mai apropiaţi rivali Novak Djokovic şi Roger Federer.

Wimbledon începe pe 27 iunie.

Nadal a explicat că a jucat finala de duminică cu un picior amorţit, datorită unei serii de injecţii administrate pe parcursul turneului, dar că nu va mai trece printr-o procedură similară pentru Grand Slamul pe iarbă.

„Wimbledon este o prioritate, întotdeauna a fost o prioritate. Dacă sunt capabil să joc cu antiinflamatoare, atunci voi juca", a declarat Nadal.

„Să joc cu injecţii anestezice? Nu vreau să mă pun din nou în această situaţie. Se poate întâmpla o dată, dar nu, nu este filozofia de viaţă pe care vreau să o urmez.

Să vedem. Eu sunt întotdeauna un tip pozitiv şi mă aştept ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Să fim încrezători, să fim pozitivi şi să vedem ce se întâmplă."

În finala de la Australian Open din ianuarie, Nadal, care a împlinit vineri 36 de ani, a revenit de la două seturi pentru a-l învinge pe Daniil Medvedev, cucerind al doilea titlu la antipozi.

Cu câteva luni mai devreme, el se gândea chiar să se retragă după ce o problemă la picior care l-a deranjat de-a lungul carierei sale a reapărut, obligându-l să rateze o mare parte din sezonul 2021, inclusiv Wimbledon, Jocurile Olimpice şi US Open.

La Paris a venit cu propriul medic pentru a trece cu bine de turneu în ciuda accidentării.

Dând detalii despre ceea ce urmează pentru el, spaniolul a spus: „Va fi o injecţie cu efect asupra nervului şi va încerca să ardă puţin nervul şi să creeze impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp.

„Asta este ceea ce vom încerca. Dacă va funcţiona, voi continua să joc. Dacă nu va funcţiona, atunci va fi o altă poveste. Şi atunci mă voi întreba dacă sunt pregătit să fac un lucru important fără să fiu sigur că lucrurile merg aşa cum trebuie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici