Naţionala de handbal masculin tineret, calificată în sferturile de finală ale CM din Brazilia

Naţionala de handbal masculin tineret a României s-a calificat, marţi noapte, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, în urma victoriei cu Tunisia, scor 29-27 (15-15), şi va juca în compania Franţei pentru un loc în semifinale.

249 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal masculin tineret, calificată în sferturile de finală ale CM din Brazilia

Naţionala de handbal masculin tineret, calificată în sferturile de finală ale CM din Brazilia (Imagine: Cosmin Dan / Mediafax Foto)

Marcatorii echipei României, antrenate de Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu, au fost Negru 14 goluri, Rotaru 7, Racoţea 4, Militaru 2, Nistor 1, Şomlea 1 gol.

Anterior, în grupa B, România a remizat cu Portugalia, scor 26-26 (11-15) şi cu Serbia, scor 21-21 (13-9) şi a învins Qatar, cu 32-31 (16-16) şi Angola, cu 39-29 (20-14).

În sferturile de finală, programate miercuri, se vor mai juca meciurile dintre Spania-Danemarca, Egipt-Suedia şi Belarus-Germania.

Partida România-Franţa se va juca miercuri, de la ora locală 20.30 (în Româania, ora 02.30). Echipele câştigătoare se vor califica în semifinale, programate vineri, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc sâmbătă.

Naţionala de handbal masculin tineret a României s-a calificat la CM în luna ianuarie, la 10 ani de la ultima performanţă similară. Tricolorii mici au încheiat grupa preliminară 6 pe prima poziţie, după victorii cu Bulgaria şi Slovenia, respectiv remiză cu Croaţia.

La ultima participare în competiţie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici