Naţionala feminină revine pe ”Arcul de Triumf” pentru meciul amical cu Maroc

Reprezentativa feminină a României va disputa două jocuri amicale în perioada FIFA din aprilie, în deplasare contra Sloveniei (7 aprilie) şi pe ”Arcul de Triumf” contra Marocului (11 aprilie), anunţă frf.ro.

92 afișări
Imaginea articolului Naţionala feminină revine pe ”Arcul de Triumf” pentru meciul amical cu Maroc

Naţionala feminină revine pe ”Arcul de Triumf” pentru meciul amical cu Maroc

Tricolorele se vor reuni la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia în data de 2 aprilie, unde se vor pregăti până în data de 5 aprilie, când este programată deplasarea în Slovenia.

Acolo, tricolorele vor întâlni ţara gazdă pe data de 7 aprilie, cu începere de la ora locală 16:00, în localitatea Celje, pe Z’dežele Stadium.

După partida cu Slovenia din deplasare, tricolorele revin pe Stadionul „Arcul de triumf” pentru jocul amical cu Maroc. Meciul se va disputa pe 11 aprilie, de la ora 20:30.

Naţionala feminină a mai disputat două jocuri pe stadionul ”Arcul de Triumf„ din Bucureşti, 1-1 cu Elveţia în calificările pentru Campionatul Mondial din acest an şi 1-2 cu Cehia, joc amical disputat în toamna anului trecut.

În luna mai, tricolorele îşi vor afla adversarele în noua competiţie organizată de UEFA, Nations League, care va debuta în toamna acestui an. Odată cu introducerea acestei competiţii, fiecare ciclu de calificare va avea două etape.

În prima fază, naţionalele vor juca în Nations League, competiţie în urma căreia îşi pot trece în palmares un trofeu european şi care, o dată la patru ani, va decide echipele europene calificate la Jocurile Olimpice.

Reprezentativele vor fi împărţite în 3 ligi valorice, apoi repartizate în grupe de câte 3 sau 4 echipe, urmând să joace împotriva fiecărui adversar un meci acasă şi unul în deplasare. Naţionalele vor putea promova sau retrograda, iar ierarhia finală din Nations League decide şi locurile de pe care reprezentativele vor porni în cea de-a doua fază a preliminariilor – numită European Qualifiers.

A doua fază a preliminariilor se va disputa după acelaşi sistem din Nations League (echipele vor fi împărţite în 3 ligi), iar la final vor fi stabilite reprezentativele calificate pentru WEURO, respectiv Cupa Mondială.

Din Liga A se vor califica direct 8 echipe: ocupatele locurilor 1 şi 2 la finalul preliminariilor. Play-off-ul acestei etape de calificare se va disputa în două runde:
Îîn prima rundă vor juca ocupantele locurilor 3-4 din Liga A cu echipele de pe primele locuri şi cele mai bine-clasate echipe de pe locurile 2 din Liga C. Tot în această rundă, câştigătoarele grupelor şi cele mai bune echipe de pe locurile 2 din Liga B vor întâlni ocupantele locurilor 3 şi cele mai slab clasate locuri 2 din Liga B. În total, în runda a doua se vor califica 14 echipe.

Meciurile din runda a doua vor fi stabilite prin tragere la sorţi, iar cele 7 învingătoare se califică la turneul final.

Ierarhia finală din preliminarii va determina şi liga din care naţionalele vor porni următorul ciclu de calificare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici