Negocieri avansate între RCS&RDS-Antena 1 şi Telesport privind opţiuni din Liga I - surse

Consorţiul RCS&RDS -Antena 1 şi postul Telesport poartă negocieri avansate în ceea ce priveşte transmisia unor opţiuni din Liga I, însă, în momentul de faţă, nu a fost semnat un contract în acest sens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate companiilor.

19 afișări
Imaginea articolului Negocieri avansate între RCS&RDS-Antena 1 şi Telesport privind opţiuni din Liga I - surse

Negocieri avansate între RCS&RDS-Antena 1 şi Telesport privind opţiuni din Liga I (Imagine: Mediafax Foto)

Şi cotidianul ProSport  transmite că postul de televiziune GSP TV va oferi două opţiuni din Liga I grupului Realitatea-Caţavencu, televiziunea Telesport fiind cea care va transmite respectivele meciuri.

Astfel, conform ProSport, până la 15 septembrie, RCS-RDS şi GSP TV trebuie să respecte prevederile legale cu privire la acoperirea a cel puţin 60% din populaţia ţării ca audienţă pentru partidele din prima Ligă.

"Surse din mass-media susţin că, presate de acest deadline, grupurile RCS-RDS şi Intact – deţinătorul GSP TV – vor recurge la un compromis. Anume acela că vor alege să cedeze, contra cost evident, una sau două opţiuni către concurenţă, tocmai pentru a rezolva cerinţa cu acoperirea naţională. Mai precis, este vorba despre grupul Realitatea Media, canalul Telesport fiind cel care va transmite partidele din opţiunile mai sus-amintite. Din câte se pare, ar fi vorba despre cea de-a doua şi cea de-a patra opţiune", scrie ProSport.

Totodată, conform cotidianului sportiv, varianta aceasta este susţinută şi de către apropiaţi ai preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. Acesta le-ar fi transmis deja şefilor de la Realitatea că, în curând, vor avea meciuri din Liga I de transmis.

Contactat de MEDIAFAX, Vlad Enăchescu, directorul executiv al Telesport, a declarat că nu poate comenta subiectul, din cauză că nu a fost informat "din interior" despre acest lucru.

"Nu ştiu nimic despre asta. Nu am cunoştiinţă de astfel de informaţii", a precizat Enăchescu.

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii, a declarat, în 7 august, că Antena 1-RCS&RDS trebuie să rezolve până pe 15 septembrie problema extinderii distribuţiei meciurilor din Liga I la peste 60% din populaţie, potrivit contractului încheiat cu Liga Profesionistă de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici