Nicoliţă va fi desemnat ambasador antirasism

Mijlocaşul stelist Bănel Nicoliţă va fi desemnat, vineri, ambasador antirasism din partea României şi va intra, astfel, în grupul jucătorilor profesionişti din întreaga lume care promovează toleranţa şi fair-play-ul pe terenul de joc şi în afara acestuia.

2 afișări
Imaginea articolului Nicoliţă va fi desemnat ambasador antirasism

Nicoliţă va fi desemnat ambasador antirasism

Ambasadorul antirasism este un concept al Federaţiei Internaţionale a Fotbaliştilor Profesionişti, preluat în cadrul proiectului "Rasismul strică jocul, violenţa distruge vieţi" implementat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Federaţia Română de Fotbal şi Open Society Institute.

Vineri, la ora 14.00, Bănel Nicoliţă va fi numit oficial ambasador din partea României şi va deschide primul dintre cele trei meciuri de fotbal în sală ce vor fi organizate în după-amiaza acelei zile.

Din echipele ce se vor confrunta în sala de sport a Clubului Antilopa vor face parte copii din şcoli generale din Bucureşti şi Judeţul Ilfov, susţinuţi din tribune de aproximativ 300 de colegi şi prieteni. Pe teren se va mai afla şi o echipă din care vor face parte reprezentanţi ai organizaţiilor care implementează proiectul.

Campania "Rasismul strică jocul, violenţa distruge vieţi" îşi propune să atragă atenţia asupra efectelor negative ale rasismului şi violenţei pe terenul de joc, în tribune şi în afara stadioanelor. Evenimentele organizate în cadrul proiectului au ca ţintă tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, pe de o parte pentru că pot fi uşor de influenţat şi îndemnaţi la comportament rasist sau violent, şi, pe de altă parte, pentru că aceştia pot cădea victimă manifestărilor de acest gen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici