Norvegianul Emil Hegle Svendsen, campion olimpic la biatlon start în bloc

Sportivul norvegian Emil Hegle Svendsen a câştigat medalia de aur în proba de biatlon start în bloc din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, el reuşind să-l depăşească la foto finiş pe francezul Martin Fourcade, marţi, la complexul Laura.

104 afișări
Imaginea articolului Norvegianul Emil Hegle Svendsen, campion olimpic la biatlon start în bloc

Norvegianul Emil Hegle Svendsen, campion olimpic la biatlon start în bloc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Svendsen şi Fourcade, ambii cu timpul de 42:29.1, au fost urmaţi de cehul Ondrej Moravec (42:42.9).

Fourcade, care a ratat un foc în timp de norvegianul nu a avut nicio ratare, l-a dublat pe Svendsen în ultimii metri. Svendsen a ridicat braţele moment în care Fourcade, într-un ultim efort, şi-a aruncat piciorul stâng în faţă pe linia de sosire.

Cei doi au fost în cele din urmă departajaţi la foto finiş. Victoria lui Svendsen a fost însă clară pe imagini. Este pentru prima oară când câştigătorii în probele de schi fond se stabilesc la foto finiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici