O atletă s-a sinucis la 21 de ani: Corpul meu s-a închis

În ultimele luni, Emilia Brangefalt a fost diagnosticată cu o problemă cardiacă.

3158 afișări
Imaginea articolului O atletă s-a sinucis la 21 de ani: Corpul meu s-a închis

Emilia Brangefalt, atletă suedeză, s-a sinucis la 21 de ani

Lumea atletismului deplânge dispariţia Emiliei Brangefalt. Sportiva suedeză avea doar 21 de ani şi şi-a luat viaţa pe 13 noiembrie, dar vestea a fost făcută publică doar 10 zile mai târziu.

Emilia Brangefalt a fost campioană la Trail Running, medalie de bronz la Campionatul Mondial din Thailanda din 2022, medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2022, la Innsbruck.

Cariera sa, la doar 21 de ani, a fost blocată de nişte probleme cardiace descoperite la un control. Pulsul înregistrat în repaus a fost de 120-150 ppm, prea mare pentru a-i permite să-şi reia activitatea. Un vis ucis cu care Emilia nu a putut trăi.


Odihna forţată pe care a trebuit s-o ia a determinat-o pe Emilia Brangefalt să se confrunte cu o realitate imposibilă şi cu o viaţă răsturnată chiar în mijlocul dezvoltării ei profesionale. Pe 4 noiembrie, a scris o postare lungă pe Instagram care, recitită astăzi, are aroma unei scrisori de adio.

Un mesaj sfâşietor pentru o fată care urmărea un vis. „De la sfârşitul lunii iulie, corpul meu s-a închis” este cel mai semnificativ pasaj al ultimei sale postări.

Atleta a explicat detaliile problemei sale cu ritmul cardiac ridicat înregistrat în timp ce stătea nemişcată. „Doar să fac o plimbare este obositor pentru mine acum. Am fost la spital şi la medic de cel puţin 20 de ori, fiecare analiză de sânge, fiecare electrocardiogramă a dat rezultate excelente, totuşi corpul meu continuă să se simtă stresat”.

În mesajul său, Emilia Brangefalt a subliniat că „poate pentru o tânără de 21 de ani a fost prea mult să alerge Transvulcanica de 48 km şi WMTRC de 45 km la mai puţin de o lună distanţă. Sunt devastată pentru că alergarea şi antrenamentul înseamnă atât de mult pentru mine.

Dar, în acest moment, chiar şi viaţa îmi este dificilă. Am petrecut mai multe ore în pat decât pe picioare, luna trecută. Poate într-o zi mă voi întoarce. Sau poate nu. Sper să-mi revin”.

La nici la 10 zile după acest mesaj, Emilia Brangefalt a decis să-şi pună capăt zilelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici