O refugiată ucraineană a câştigat maratonul de la Ierusalim. Aproximativ 25.000 de persoane au participat

O refugiată ucraineană a fost prima alergătoare care a trecut vineri linia de sosire la Maratonul Ierusalimului din Israel, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

469 afișări
Imaginea articolului O refugiată ucraineană a câştigat maratonul de la Ierusalim. Aproximativ 25.000 de persoane au participat

Sursa foto: Twitter Franckalbert

Valentina Verzka a terminat cursa cu timpul de două ore, 45 de minute şi 54 de secunde, la mai puţin de 10 minute după câştigătorul cursei masculine, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt.

„A fost un maraton foarte dificil, dar am reuşit", a declarat Verzka pentru Reuters, în timp ce o persoană aflată în apropiere îi înfăşura steagurile ucrainean şi israelian peste pătura termică de pe umeri.

Aproximativ 25.000 de persoane au luat parte la maraton, a precizat purtătorul de cuvânt. Cursa trece prin partea de est a oraşului.

Verzka a cerut să participe după ce a fugit din Ucraina în Polonia împreună cu fiica sa, lăsându-şi soţul în urmă pentru a lupta, a declarat Ze'ev Yanay, şeful unei companii care se ocupă de relaţiile publice ale evenimentului. Ea va zbura înapoi în Polonia sâmbătă, a adăugat el.

„Sper ca foarte curând totul să se termine şi să râdem şi să zâmbim din nou", a spus Verzka, vorbind în engleză despre invazia Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici