O uzină din China a oprit fabricarea mascotei de la CM 2010, Zakumi

O uzină din China a oprit fabricarea mascotei oficiale a turneului final al Cupei Mondiale din 2010, Zakumi, din cauza lucrului în condiţii deplorabile.

22 afișări
Imaginea articolului O uzină din China a oprit fabricarea mascotei de la CM 2010, Zakumi

O uzină din China a oprit fabricarea mascotei de la CM 2010, Zakumi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un audit a relevat faptul că nu sunt respectate anumite standarde în muncă. Autorizaţia de producere a mascotei respective a fost temporar suspendată, până se vor lua măsurile adecvate", se arată într-un comunicat al Global Brands Group, reprezentantul exclusiv al licenţelor Federaţiei internaţionale (FIFA).

Întreprinderea Shanghai Fashion Plastic Products, fabricanta micului leopard, angajează adolescenţi pe care îi plăteşte cu 2,2 euro pentru 13 ore lucrate zilnic, după cum a dezvăluit, în luna ianuarie, jurnalul britanic News of the World.

Cea mai mare confederaţie sindicală din Africa de Sud, Cosatu, a declarat, marţi, că suvenirurile pentru CM 2010 ar trebui fabricate în ţara gazdă a competiţiei.

FIFA a introdus mascota (Willie) la CM la ediţia din 1966 (Anglia). Ultima, Galeo (2006 - Germania), a provocat falimentul fabricii care a produs-o.

Turneul final al CM-2010 va avea loc în perioada 11 iunie - 11 iulie, în Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici