Video Omagii pentru Daniel Prodan, la Arena Naţională. Steaua a trimis o coroană de flori şi tricoul cu numărul 6. Argăseală: "Când Prodan intra se cânta imnul Stelei" - VIDEO

Valeriu Argăseală şi Mihai Stoica s-au prezentat la Arena Naţională în numele Stelei, pentru a aduce un ultim omagiu celui care a fost Daniel Prodan, iar preşedintele Stelei a avut numai cuvinte de laudă despre omul şi fotbalistul Daniel Prodan.

3571 afișări

Diego Simeone, despre decesul lui Daniel Prodan: Este surprinzător. Sunt cu sufletul alături de el

Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, a vorbit, în conferinţa de presă premergătoare meciului cu Real Madrid, despre moartea fostului său coleg Daniel Prodan, care a decedat în urma unui infract. Tehnicianul argentinian a spus că este cu sufletul alături de familia fostului fundaş central.

Vestea dispariţiei lui Daniel Prodan la doar 44 de ani a şocat lumea fotbalului din România şi nu numai. Atletico Madrid şi Glasgow Rangers şi-au exprimat regretul după aflarea veştii, iar derby-ul oraşului Madrid, Atletico - Real, programat sâmbătă seară, va fi precedat de un moment de reculegere dedicat fostului fundaş al Generaţiei de Aur. Diego Simeone a vorbit în conferinţa de presă ce precedează partida cu Real Madrid şi despre fostul său adversar de la CM 1994 şi coleg de la Atletico Madrid (Didi Prodan şi Simeone au jucat împreună în returul sezonului 1996-1997).

Antrenorul lui Atletico Madrid a declarat că vestea i-a provocat multă durere şi că este alături de familia fostului fundaş.

"Este dureros, a fost o situaţie surprinzătoare şi sunt cu sufletul alături de el. Întotdeauna a fost un om şi un coleg foarte bun", a declarat Diego Simeone în conferinţa de presă premergătoare partidei Atletico Madrid - Real Madrid, conform Marca.

Anghel Iordănescu: Didi Prodan era omul care aducea bucuria şi veselia în rândul băieţilor noştri

Anghel Iordănescu, fostul selecţioner al naţionalei României, a fost, la rândul său, prezent vineri la Arena Naţională pentru a aduce un ultim omagiu memoriei lui Daniel Prodan, cel care a decedat în urma unui stop cardiac. Iordănescu a spus că Prodan era omul care întotdeauna avea o vorbă bună.

Anghel Iordănescu s-a alăturat şi el foştilor colegi şi prieteni care au venit, vineri, la Arena Naţională pentru a-şi lua rămas bun de la Daniel Prodan. Iordănescu este antrenorul care a condus naţionala României până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994, cu Daniel Prodan printre titulari. Fostul selecţioner a spus că fostul fundaş central era omul care aducea bucuria şi veselia în rândul coechipierilor.

"A fost omul care întotdeauna avea o vorbă bună. Era omul care aducea bucuria şi veselia în rândul băieţilor noştri. Va rămâne în permanenţă în sufletul nostru, este omul care întotdeauna era în stare să sară, să pună umărul, să încurajeze, să dea tărie şi prin fapte, dar şi cu vorba lui blajină de ardelean corect, onest şi de o mare cinste", a declarat Anghel Iordănescu, fost selecţioner al naţionalei României în perioada în care evolua Daniel Prodan, la Arena Naţională.

Nici suporterii Stelei n-au lipsit. Aproximativ 300 de membrii ai Peluzei Sud au fost prezenţi, afindând un banner cu mesajul "Când nimic nu merge bine şi totul e în van / Sudul aduce un ultim omagiu mareului Prodan".

Steaua, clubul pe care Danie Prodan îl iubea, a trimis o coroană de flori şi un tricou cu numărul 6 la Arena Naţională, acolo unde a fost depus pentru cei care vor să-şi ia rămas bun. Cei care au fost delegaţi să reprezinte clubul au fost Valeriu Argăseală şi Mihai Stoica. Preşedintele Stelei spune că regretă profund dispariţia lui Daniel Prodan, despre care spune că a fost un exemplu.

”Nu poţi să priveşti decât fiind stupefiat că un om că la vârsta asta poate să aibă această întâmplare. Cred că a mai spus cineva, sportivii de mare performanţă, pe perioada cât sunt sportivi de mare performanţă, cred că-şi formează reflexul că sunt sănătoşi permanent. Ori după ce îşi termină activitatea, cred că lucrul cel mai important pentru ei este să-şi verifice sănătatea.

Rămâne acel ardealan hotărât, rămâne acel om care dădea mâna cu tine şi simţeai că dă mâna cu tine şi rămâne acel om care intra pe culoar la Federaţie şi cânta imnul Stelei. Iubea fotbalul, iubea Steaua şi cred că a fost un exemplu pentru toţi. I-am adus tricoul, pentru că la noi a fost perioada în care el a putut să facă saltul în marea performanţă în Europa. Dumnezeu să-l odihească”, a declarat Valeriu Argăseală la Arena Naţională.

Jean Vlădoiu: A fost un foarte mare caracter. Mi-e foarte greu să vorbesc, nu-mi găsesc cuvintele

Jean Vlădoiu a fost foarte afectat de pierderea lui Daniel Prodan. Foşti colegi de generaţie şi la FRF, Vlădoiu spune că a pierdut un prieten cu un caracter rar întâlnit.

Vlădoiu a aflat despre dispariţia lui Daniel Prodan de la reporterii ProSport, în noaptea de miercuri spre joi. Fostul atacant al Stelei a rămas înmărmurit atunci şi pur şi simplu a izbucnit în plâns la telefon. Apăsat de tristeţe, Vlădoiu a fost unul dintre cei care au venit laArena Naţională pentru a-şi lua rămas bun de la bunul său prieten.

Fostul internaţional român a vorbit cu greu, însă a ţinut să spună câteva cuvinte frumoase despre Daniel Prodan:

”A fost un foarte mare caracter... Mi-e foarte greu să vorbesc, chiar nu-mi găsesc cuvintele. Datorită unui prieten din media am aflat în jurul orei 01:00 noaptea (în noaptea de miercuri spre joi seara) şi am fost şocat. A fost un mare om, un mare caracter. Rar se nasc astfel de oameni, români adevăraţi. Am stat un an în acelaşi birou şi alţi trei în birouri separate. Nu asta e impostant... felul lui de a fi, de a se comporat. Am jucat 6 ani împreună la Steaua, am jucat la naţională, am lucrat împreună la FRF...

Era un om, un caracter... iubea tot ce era în jurul lui, ajuta pe toată lumea. Nu-mi vine să cred că a murit la 44 de ani. Am pierdut foarte mulţi oameni de valoare, dar credeam că generaţia noastră o s-o pierdem mai târziu. Dar Dumnezeu îi ia pe cei buni. Dumnezeu să-l odihnească şi condoleanţe familiei, sper să treacă peste acest moment cumplit”, a declarat Jean Vlădoiu.

Mihai Stoichiţă: Viaţa e nedreaptă uneori. Mai ales cu oameni de valoare care au însemnat ceva

Mihai Stoichiţă şi Ioan Andone au fost prezenţi în această dimineaţă la Naţional Arena, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al lui Daniel Prodan, cel care s-a stins din viaţă la 44 de ani. S-au declarat foarte afectaţi de evenimentele întâmplate şi au transmis condoleanţe familiei îndoliate.

Tragedia s-a petrecut în casa fostului internaţional, care s-a stins din viaţă sub privirile soţiei sale, Licinia. Este primul component al Generaţiei de Aur care se stinge din viaţă.

"Dumnezeu să-l odihnească! Ce să spun... Viaţa e nedreaptă uneori şi, mai ales, cu oameni de valoare care au însemnat ceva pentru toţi cei care l-au cunoscut şi înconjurat. A fost un exemplu pentru cum ar trebui să fim toţi. Să fim buni, optimişti, mobilizatori. Fără ranchiună, fără nimic. Este trist că spun asta acum, dar el ştia părerea noastră despre el şi în timpul vieţii. Măcar a luat cu el vorbele bune...", a declarat Mihai Stoichiţă, vineri, la sosirea la Arena Naţională.

"Parcă prea multe morţi... Prea multe accidente pe teren, în afara lui... Oameni tineri cum e Didi. Un jucător care a fost, poate, unul dintre cei mai mari fundaşi centrali ai României, cu performanţe. Un familist, un baiat deosebit. Am aflat astăzi că fiica lui împlineşte 19 ani... Doamne, ce zi nenorocită! E jalnic. Nu prea ai ce să spui... Te întrebi oare nu suferim prea mult în fotblalul ăsta? Nu punem prea mult patos? Nu cred că merită...", a spus şi Ioan Andone, la sosirea la Arena Naţională.

Daniel Prodan s-a născut la data de 23 martie 1972, la Satu Mare şi a evoluat pentru echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 şi la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucătorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare. În carieră, Daniel Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti (cu care a cucerit cinci titluri de campion, două Cupe ale României , două Supercupe ale României şi a evoluat în LIga Campionilor), Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar, FC Naţional şi Messina.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici