Pellegrini şi Barella, marcatorii Italiei în meciul câştigat cu 2-0 în faţa Ecuadorului

Un gol marcat de Lorenzo Pellegrini în debutul partidei şi un al doilea reuşit pe final de Nicolo Barella au adus victoria cu 2-0 a Italiei în faţa Ecuadorului, duminică, într-un meci amical disputat la New Jersey.

76 afișări
Imaginea articolului Pellegrini şi Barella, marcatorii Italiei în meciul câştigat cu 2-0 în faţa Ecuadorului

Sursa foto: Facebook

Selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti, a făcut 11 schimbări în formaţia din meciul de joi cu Venezuela (2-1), care a fost primul dintre cele două meciuri din turneul din SUA, oferind mai multor jucători şansa de a se remarca înainte de finala Euro 2024 din Germania.

Înainte de meci, a fost păstrat un minut de reculegere în onoarea directorului Fiorentinei, Joe Barone, care a decedat marţi.

Pellegrini a adus Italia în avantaj după trei minute, marcând după ce mingea a ricoşat din zid la o lovitură liberă.

Câteva minute mai târziu, Nicolo Zaniolo a fost aproape de a dubla avantajul Italiei, dar tentativa sa a fost parată de portarul Javier Burrai.

Ecuadorul a devenit mai ofensivă după ora de joc, portarul Italiei, Guglielmo Vicario, fiind nevoit să plonjeze spectaculos, la un şut periculos din afara careului a lui Gonzalo Plata.

În minutele suplimentare de joc, Italia a plecat pe contraatac, iar Barella l-a lobat inteligent pe Burrai şi a consfinţit victoria cu 2-0.

Spalletti a declarat pentru RAI Sport că turneul din Statele Unite a fost pozitiv pentru echipă, care se pregăteşte să îşi apere titlul european în iunie.

"Am avut câteva performanţe bune, au fost unele lucruri pe care trebuie să le rezolvăm şi la care nu am avut prea mult timp să lucrăm, dar aceste meciuri ne ajută să analizăm şi apoi să găsim ceva pozitiv".

Italia mai are două meciuri amicale în iunie, împotriva Turciei şi Bosniei, înainte de a merge la turneul din Germania, unde a fost repartizată alături de Spania, Albania şi Croaţia în Grupa B la Euro, care va dura o lună şi va începe pe 14 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici