Peste 250 de motociclişti vor participa la competiţia EnduroPanora, din judeţul Hunedoara

Peste 250 de motociclişti, însoţiţi de echipe tehnice şi membri ai familiei, vor participa la competiţia EnduroPanora 2015, care va avea loc în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara, în perioada 1-3 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

42 afișări
Imaginea articolului Peste 250 de motociclişti vor participa la competiţia EnduroPanora, din judeţul Hunedoara

Peste 250 de motociclişti vor participa la competiţia EnduroPanora, din judeţul Hunedoara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

“La EnduroPanora 2015 sunt aşteptaţi aproximativ 250 de rideri însoţi de echipe tehnice şi membri ai familiei. Motocicliştii străini vin cu caravană, aşa că ne aşteptăm ca numărul lor să depăşească 600. Dacă până acum participanţii se înscriau la «profi» şi «hobby», în acest an, pentru prima dată, avem trei clase – am introdus clasa «expert», unde s-au şi înscris cei mai mulţi. Deocamdată”, a declarat unul din organizatorii EnduroPanora 2015, Paul Grecu, de la Moto Club Haita Deva.

Startul competiţiei se va da vineri, la ora 14.30, iar organizatorii apreciază că ziua de concurs va dura până la trei ore. Sâmbătă şi duminică, startul se va da la ora 9.00, iar timpul de concurs este de opt ore.

“Începem în forţă. În prima zi sunt 30 de kilometri de străbătut pentru endurişti, iar traseul claselor se desparte de cinci ori. Sâmbătă şi duminică, se merge pe 90 de kilometri şi traseul se desparte de zece ori. La noi, nici la «hobby» nu este uşor. De exemplu, cine se dă, în România, doar două-trei ore pe săptămână nu va reuşi să ajungă la finalul cursei”, a precizat Paul Grecu.

În competiţie s-au înscris foarte mulţi motociclişti străini, respectiv 98%.

”Chiar 98% sunt străini! Cum aşa?! Păi, românii au pădurile şi munţii la îndemână, străinii în schimb fac mii de kilometri ca să stea trei zile în şa şi să dea de greu în concursul nostru. Pot să vă spun că din Australia şi Africa nu avem pe nimeni, în rest avem aproape toate ţările”, a spus directorul de concuras Felix Predescu.

Tabăra motocicliştilor este amenajată la Pensiunea Panorama din localitatea hunedoreană Ghelari.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 16.00.

“Terenul e în stare bună, spre uscat, dacă plouă, bine şi aşa! Dar cei care vin la noi sunt obişnuiţi şi cu noroaie şi cu vreme mai rea, chiar dacă noi sperăm să fie bine. Am comandat vreme caldă şi voie bună. Vă aşteptăm la baia de adrenalină!”, spune Felix Predescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici