Pilotul George Russell a obţinut primul pole position al carierei în F1

Britanicul George Russell a obţinut primul pole position al carierei sale în Formula 1. Russell a făcut o cursă de calificare foarte bună în Ungaria, iar maşina Mercedes le-a depăşit pe cele de la Ferrari, potrivit Reuters.

207 afișări
Imaginea articolului Pilotul George Russell a obţinut primul pole position al carierei în F1

formula1.com

În condiţiile în care Max Verstappen a avut probleme tehnice care l-au lăsat pe locul 10 pe grila de start, Ferrari părea că va ocupa prima linie.

Carlos Sainz obţinuse pole-ul provizoriu pentru echipa italiană, iar Charles Leclerc a fost apoi al doilea cel mai rapid cu ultimul său tur de pistă, înainte ca Russell să-şi schimbe strategia şi să câştige primul pole position.

„Ieri a fost probabil cea mai proastă zi de vineri a sezonului. Toată lumea a muncit atât de mult aseară, încât nu prea ştiam în ce direcţie să mergem. Apoi, în ultimul tur, am ajuns în jurul virajului unu, mega viraj unu... virajul doi a fost mega şi timpul pe tur a continuat să vină. Am trecut linia de sosire, m-am uitat pe ecran şi am văzut că am ajuns P1 şi a fost un sentiment incredibil", a declarat Russell.

Russell fusese al doilea cel mai rapid după primele tururi de pistă, dar cu aproape o jumătate de secundă mai lent decât Sainz, care a recunoscut că nu se aştepta să fie învins de britanic.

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton, câştigător de opt ori în Ungaria, va porni de pe locul şapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici